Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sekstons Amerikas motokrosa čempionātā izcīna jau piekto uzvaru pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Sekstons Amerikas motokrosa čempionātā izcīna jau piekto uzvaru pēc kārtas
Foto: ktm.com

Hanteram Lorensam izdevies pārtraukt Čeisa Sekstona braucienos izcīnīto uzvaru sēriju Amerikas motokrosa čempionāta ("AMA National Motocross Championship"), tomēr par devītā posma kopvērtējuma uzvarētāju atkal kļuva KTM vienības braucējs, kuram šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas.

Izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas, Unadillas trasē pirmajā sacīkstē Sekstons palika otrajā vietā. "Honda" komandu pārstāvošais Lorenss faktiski visu sacīksti turējās priekšā sāncensim, atgūstot pozīciju arī pēc tam, kad Sekstons viņam bija pabraucis garām. Finišā abus šķīra vairāk nekā divas sekundes, bet trešo vietu guva Ārons Plesingers.

Otrajā braucienā Sekstons izcēla startu un jau pirmā apļa beigās bija sešas sekundes priekšā tuvākajam sekotājam. Lorensam šoreiz nepadevās starts, bet dažus apļus pirms finiša viņš ielauzās pirmajā trijniekā. Pēdējā aplī izdevās apdzīt Dilanu Ferandisu cīņā par otro vietu. Summā uzvarēja Sekstons, Lorensam otrā vieta, bet Plesingers, finišējis ceturtajā pozīcijā otrajā braucienā, tika pie trešās vietas summā.

Pirmās sacensības šajā motokrosa sezonā pēc traumām aizvadīja Kens Rokzens un Kūpers Vebs. Pirmajā braucienā Rokzenam septītā vieta, bet Vebs finišēja uzreiz aiz viņa, kamēr otrajā braucienā Rokzens bija sestais, bet Vebs, sākumā nonācis otrajā vietā, pēc tam atkritis uz sesto, nolēma izstāties pēc piedzīvota kritiena.

Divus posmus pirms sezonas beigām Sekstons kopvērtējumā ir 28 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Lorensam. Pārējie atpaliek ievērojami, bet Plesingers tagad pacēlies uz trešo pozīciju, par diviem punktiem aizsteidzoties priekšā Džastinam Kūperam.

Sezonā vēl atlikuši divi posmi - 17. augustā "Budds Creek" trasē, Merilendā un 24. augustā "Ironman" trasē, Indiānā.

Unadillas posma kopvērtējums:

Sezonas kopvērtējums pēc 9. posma: