Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Situācija čempionātā ir sarežģīta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Situācija čempionātā ir sarežģīta"
Lorenso un Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Ar pirmajiem treniņbraucieniem šodien Austrijā, "Red Bull Ring" trasē pēc vasaras pārtraukuma atsāksies MotoGP pasaules čempionāts. Pirms sezonas otrās daļas sākšanās samērā lielu pārsvaru pār konkurentiem iekrājis "Honda" pārstāvis Marks Markess, bet nākamās divas pozīcijas ieņem "Yamaha" braucēji Horhe Lorenso un Valentino Rosi.

Deviņi posmi ir aizvadīti, deviņi vēl priekšā, bet Markesam šobrīd ir 48 punktu pārsvars pār Lorenso, kamēr vēl 11 punktus atpaliek Rosi. Šī trijotne savā starpā arī sadalījusi gandrīz visas uzvaras - Markesam un Lorenso ir pa trim, bet Rosi - divas.

"Situācija ir sarežģīta, jo Marks čempionātā ir visai tālu priekšā," atzīst MotoGP čempionāta vicelīderis Lorenso. "Neskatoties uz to, kā katru gadu, darīsim visu, lai šo starpību dzēstu. Cīnīsimies līdz sezonas beigām. Dažas dienas pavadīju Baleāru Salās, kur atpūtos, bet tad atkal atsāku treniņus, lai čempionāta otrajā pusē būtu labākajā iespējamajā formā."

Arī Rosi nav zaudējis cerības uz titulu, tāpēc ātrāk vēlas atsākt cīņu ar konkurentiem.

"Šis bija ilgs pārtraukums, esmu pamatīgi atpūties," atzīst Rosi. "Devos brīvdienās, taču turpināju trenēties. Šobrīd gribu atgriezties trasē un čempionāta otrajā pusē parādīt savu labāko sniegumu. Līdz šim bijušas daudzas labas sacīkstes. Dažas varēja būt labākas, taču kopumā pierādījām, ka esam ātri."

Nesen MotoGP braucēji "Red Bull Ring" trasē aizvadīja privātos testus. Starp dalībniekiem nebija Markess, tāpēc viņam nāksies papildus pastrādāt, lai pierastu pie trases, kas atgriežas MotoGP apritē pirmo reizi kopš 1997. gada. "Honda" un "Tech 3 Yamaha" bija vienīgās komandas, kas nebija ieradušās uz testiem.

"Brīvdienas pagāja ļoti labi, jo atpūtas periodu sākām, zinot, ka esam labi pastrādājuši," stāsta Markess. "Šo trasi Austrijā man bijusi iespēja izmēģināt divas reizes, lai gan toreiz nebraucu ar fabrikas motociklu un nevarēju izmēģināt spēju robežas. Šī ir baudāma trase, kas zināmā mērā man atgādina Ostinu, jo ir jābremzē ļoti strauji un tāpat arī strauji jāgriež līkumos, kamēr trases pēdējā daļa ir ātrāka. Būs jāpierod pie tās, cik ātri vien iespējams."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News