Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase devusies ceļā uz pasaules junioru čempionātu motokrosā Nīderlandē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas izlase devusies ceļā uz pasaules junioru čempionātu motokrosā Nīderlandē
LaMSF publicitātes foto

Šajās brīvdienās, 13. un 14. jūlijā Nīderlandē, Hērdē, norisināsies pasaules junioru čempionāts un kauss motokrosā, kurā uz starta stāsies arī 13 latviešu braucēji.

Sacensības norisinās trīs klasēs – 65cc, 85cc un 125cc. Pasaules čempionāta sacensības norisināsies MX85 un MX125 kubikcentimetru klasēs, bet MX65 kubikcentimetru klasē tiks noskaidrots Pasaules Junioru čempionāta kausa ieguvējs. Sestdien, 13. jūlijā, norisināsies kvalifikācijas braucieni, bet svētdien finālbraucieni. Pēc valsts izlases labāko braucēju rezultātiem tiks noteiktas arī vietas valsts kopvērtējumā.

Projekta autore, Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretāre Egija Skurbe: ''Man ir liels prieks, ka mūsu 13 jaunieši ir apņēmības pilni parādīt uz ko ir spējīgi un kam ir gatavojušies. Hērdes motokrosa trase ir smaga ar dziļām smilšu “špūrēm”. Pieļauju, ka tas būs liels izaicinājums mūsu sportistiem, jo Latvijā tāda seguma trases praktiski nav. Daļa jauniešu, kuriem bijusi iespēja, jau ir aizvadījuši treniņus un sacensības Hērdē.''

''Pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Starptautiskajai Motociklistu federācijai (FIM), ir tapis šis projekts. Šī ir lieliska iespēja nodrošināt mūsu jaunajiem motosportistiem vienlīdzīgus apstākļus ar citu valstu dalībniekiem. Esam radījuši iespēju divām bezmaksas treniņnometnēm, ekipējumam, licencēm un daļai ceļa izdevumu segšanai, sportistu ēdināšanai trasē un iespēju visai Latvijas Junioru izlasei kopīgi trenēties Nīderlandē. Bonusus par izcīnītajiem punktiem kvalifikācijā un braucienos.''

''Novēlu ātru atveseļošanos Markusam Ozoliņam un Rūdolfam Spilam. Pārējiem dalībniekiem novēlu izturību un izbaudīt šo lielisko pasākumu. Gaidīsim mājās ar labiem panākumiem. Paldies treneriem Augustam un Robertam Justam, kuri veltījuši savu laiku, lai kopīgi sagatavotos šim braucieniem. Paldies braucēju vecākiem, komandām un treneriem par uzticēšanos un dalību Pasaules Junioru čempionātā. Lai visiem sportistiem veiksmīgi starti!”

Motokrosa treneris Augusts Justs (“JJ Racers”): “Domāju, ka visi mūsu latviešu sportisti ir gatavi šim posmam. Esam aizvadījuši divus Latvijas Junioru izlases kontroltreniņus. Tā sportistiem bija lieliska iespēja sevi pārbaudīt un turpināt strādāt ar saviem treneriem. Šogad uzdevums noteikti nebūs viegls, jo sacensības notiks Nīderlandē, ļoti dziļās smiltīs. Domāju, ka šoreiz katrā klasē būs ļoti daudz dalībnieku, ap 100 sportistiem katrā klasē. Finālbraucieniem kvalificēs 40 labākie no katras klases. Tas nozīmē, ka būs ļoti jāiespringst sestdienā, lai svētdien tiktu uz finālbraucieniem. Mūsu puiši ir cītīgi gatavojušies, viņu komandas un treneri ir kārtīgi strādājuši. Manuprāt, mums ir lielas cerības, ka visi sportisti kvalificēsies un cīnīsies par augstām vietām. Diemžēl divi motosportisti – Markuss Ozoliņš un Rūdolfs Spila veselības iemeslu dēļ nestartēs. Pārējie sportisti ir veseli un esam gatavi cīnīties. Brīvdienās lūkosim, kā mums veiksies!”

Kā jau iepriekš ziņojām, Latviju Pasaules Junioru čempionātā un kausā motokrosā Nīderlandē pārstāvēs:

MX65cc klasē:
#732 Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
#782 Jēkabs Gailis (“Moto Mafia”)
#624 Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
#721 Magnuss Misiņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”)

MX85cc klasē:
#722 Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”)
#732 Sebastians Olsens (privāti)
#712 Rainers Grasis (“Saldus motoklubs”)
#757 Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
#734 Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”)

MX125cc klasē:
#724 Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”)
#641 Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”)
#19 Raivo Laicāns (privāti)
#161 Alberts Knapšis (“Motosports Racing Team/Auseklis”)

Projekts tapis sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Starptautisko Motociklistu federāciju (FIM) un JJ Racers.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)

     [+] [-]

, 2024-07-12 14:24, pirms 2 mēnešiem
Kādas prognozes,cik no 13 bāleliņiem tiks pie starta barjeras svētdienā?

     [+] [-]

, 2024-07-12 14:28, pirms 2 mēnešiem
par 65 nezinu, 85 - 1, 125 - 3 Iespējams es neko nerubīju motokrosā.

     [+] [-]

, 2024-07-12 14:43, pirms 2 mēnešiem
Manas domas līdzīgas 65 -0,85- 2, 125-3.,bet būtu priecīgs kļūdīties.