Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika un Freibergs uzvar Lietuvas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika un Freibergs uzvar Lietuvas motokrosa čempionātā
Uldis Freibergs. Foto: Facebook.com/uldis.freibergs.566/

Ar latviešu motosportista Tomasa Šileikas uzvaru prestižajā MX1 klasē un Laura Freiberga dēla Ulda uzvaru MX125 klasē aizvadīts Lietuvas motokrosa čempionāta trešais posms, kas norisinājās Rokišķos, "Moto-Roki" trasē. Pjedestālus un uzvaras guvuši arī citi Latvijas braucēji.

Finālbraucienos kopā aizvadīja MX1, MX2 un MX125 klašu sportisti, bet rezultāti posma kopvērtējumā tika vērtēti atsevišķi. Apvienotajās sacīkstēs abos braucienos nepārspēts palika vietējais sportists Erlands Mackonis, kurš kļuva par uzvarētāju MX2 klasē. Savukārt otrais abas reizes finišu sasniedza Šileika, kurš līdz ar to uzvarēja MX1 klases vērtējumā, posmā aiz sevis atstājot lietuvieti Nerimantu Juciusu un Dāvi Kurmi. Tikmēr MX125 klasē otrā un pirmā vieta savā ieskaitē posmā ļāva uzvarēt kādreizējā pasaules motokrosa čempionāta dalībnieka Laura Freiberga dēlam Uldim Freibergam.

Kopā sacentās arī 40+ un 50+ veterānu, kā arī MX1 B un MX2 B klašu sportisti. Šeit abos braucienos nepārspējams bija Latvijas pārstāvis Grigorijs Laguta, kurš līdz ar to uzvarēja MX1 B ieskaitē, aiz sevis atstājot Dāvidu Rjabovu un mājinieku Litauru Macjuleviču. No latviešiem MX2 B klasē trešo vietu sasniedza Ansis Anševics, Veteranai 40+ klasē trešais bija Intars Janbergs, savukārt Veteranai 50+ ieskaitē otrais divu braucienu summā Arvis Sanders.

Latviešu sportistiem lielisks sniegums mazajās solo motokrosa klasēs. 85cm3 ieskaitē abos braucienos uzvarēja Tomass Šaicāns, bet otrais abas reizes bija Markuss Kokins - viņiem pirmās divas vietas šajā posmā. 65cm3 klasē pirmā un otrā vieta braucienos otro pozīciju summā deva Artūram Vinteram, kuram vienāds punktu skaits ar uzvarētāju Aleksandru Fridlenderu no Baltkrievijas. Absolūts latviešu triumfs bija vērojams 50cm3 sacensībās, kur vienāds punktu skaits Patrikam Cīrulim un Mārtiņam Cīrulim. Patrikam braucienos otrā un pirmā vieta, bet Mārtiņam - pirmā un otrā. Trešajā vietā ierindojās Ričards Jurčenko, bet aiz "Top 3" palika Edvards Jēkabsons.

Līdz pjedestālam neaizsniedzās Moterys jeb sieviešu klases braucēja Patrīcija Bērziņa, kura abos braucienos un summā bija ceturtā.

Kvadriciklu klasē Quads otro vietu sasniedza Atis Breds, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā palika trešais. Posmā pirmā vieta Renatam Jegorovam.

Tikmēr blakusvāģu sacensībās 750 s/p klasē uzvarēja mājinieki Ļutaurs Varjakojis un Rits Kišūns, kuriem pirmā vieta abos finālbraucienos, otro vietu abas reizes un arī summā ieņēma Tomass Baltušis un Tads Natka, bet trešie bija latvieši Roberts Liepa ar Helviju Brantu. Arī ceturtajā vietā mūsējie - Māris Zubkovs un Andris Dubovskis.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...