Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunpilī jau ceturto gadu pēc kārtas tiks aizvadīts ''Līgo kauss'' motokrosā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Jaunpilī jau ceturto gadu pēc kārtas tiks aizvadīts ''Līgo kauss'' motokrosā
Foto: Jānis Pastars

Jaunpilī jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies ''Līgo kauss'' motokrosā. Sportisti tiksies vienuviet Jaunpils mototrasē, lai cīnītos par godalgām un kārtīgi atzīmētu gada visgaišāko nakti.

Sacensību organizators Ikars Leimanis pērn atklāja, ka ''Līgo kauss'' radās spontāni, taču tajā pašā reizē apdomāti. Ap Līgo svētkiem parasti motokrosa sacensību nebija un viņš vēlējās kaut ko mainīt. Kā svētki, tā arī sacensības viņam ir ļoti svarīgas, jo tieši 21. jūnijā viņam ir dzimšanas diena.

Pirmo reizi ''Līgo kauss'' tika aizvadīts 2019. gada 21. jūnijā - Ikara dzimšanas dienā. Sacīkšu rīkotājs gan atzīst, ka pirmais gads ir bijis grūts, taču pamazām ir saprasts, kā notiek organizēšana. Pērn ''Līgo kauss'' Jaunpilī tika apvienots ar Nacionālā kausa posmu.

Organizators neslēpj, ka vēlas, lai Jaunpils ''Līgo kauss'' kļūtu par tik pat tradicionālām sacīkstēm kā, piemēram, Apē ''Vaidavas kauss''.

Sportisti tiks sadalīti desmit dažādās klasēs, lai cīnītos par godalgām - MX50, MX65, MX85, Mini, MX Zero, MX D, MX C, MX B, MX A un prestižā MX PRO. Sacensības norisināsies pēc Nacionālā kausa principiem.

Bērniem līdz 12 gadiem ieeja ir bez maksas, taču pārējiem 10 eiro. Pirmais starts jau plkst. 10:00.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/