Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arī šogad Latvijas motokrosa čempionātā noteiks "starta karaļus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī šogad Latvijas motokrosa čempionātā noteiks "starta karaļus"
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

Arī šogad, tāpat kā 2014.gada sezonā, ar kompānijas SAFE atbalstu tiek rīkota ātrākā un meistarīgākā starta karaļa noteikšana MX1 un MX2 klasēs Latvijas motokrosa čempionāta posmu ietvaros. Arī balvu fonds ir saglabāts iepriekšējais, MX1 klases starta karalis saņems 2000 eur, MX2 meistarīgākais kļūs par 1000 eur turīgāks.

Atgādinām, ka SAFE HOLESHOT balvas izcīņa notiek pēc sekojošiem noteikumiem :

1. Sportistam, kurš 1.braucienā pirmais ir šķērsojis atzīmētu līniju aiz pirmā pagrieziena pēc starta taisnes, tiek
piešķirts 1 punkts.

2. Sportistam, kurš 2.braucienā pirmais ir šķērsojis atzīmētu līniju aiz pirmā pagrieziena pēc starta taisnes, tiek piešķirti 2 punkti.

3. Sportistam, kurš abos braucienos ir pirmais šķērsojis atzīmētu līniju aiz pirmā pagrieziena pēc starta taisnes, tiek piešķirts 1 extra punkts. Posmā maksimums var izcīnīt 4 punktus.

4. Labākā starta veicēja ieskaite tiek vērtēta tikai MX2 un MX1 klasēm. Balvu un ar to saistītos nodokļu u.c. izdevumus uzvarētājiem nodrošina šīs ieskaites balvu fonda izveidotājs un tā nav LaMSF atbildība. Balvas fondsMX2 klasei ir noteikts 1000 EUR apmērā, MX1 klasei – 2000 EUR apmērā. Balva nevar tikt dalīta un to piešķir vienam uzvarētājam katrā klasē.

5. Ja sezonas beigās diviem vai vairākiem sportistiem ir vienāds punktu skaits, tad par uzvarētāju tiek atzīts tas, kuram ir vairāk extra punkti , ja tie vienādi, tad tas, kuram vairāk 2.braucienā izcīnīti punkti, ja tie ir vienādi, tad par uzvarētāju tiek atzīts tas, kurš ieguvis ātrāk pirmo punktu sezonā.

6. Līniju pēc kuras nosaka ātrāko starta veicēju un to, kurš ir bijis pirmais, nosaka balvu fonda izveidotājs, un strīdus gadījumā tā lēmums ir galīgs.

Pēc pirmā posma Aizputē, SAFE HOLESHOT kopvērtējumā MX1 klasē pārliecinoši pirmais ( un vienīgais ) ir Dāvis Ivanovs, kuram izdevās izcelt abus startus, kas summā dod 4 punktus. MX2 klasē pirmo startu un 1 punktu izcēla Kārlis Sabulis, bet otro startu un 2 punktus pamanījās paņemt Ralfs Guļevskis. Bet jebkurā gadījumā, īstā cīņa tikai sākas un tās tuvākais turpinājums ir jau šīs nedēļas nogalē Dobelē!

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF