Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igaunijas čempionāta posmā Roberts Lūsis izcīna 1. vietu

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

„Motokurzemes” sportisti godam aizvadījuši Igaunijas čempionātu motokrosā. Pirmās vietas kausu čempionāta 4. posmā, kas nedēļas nogalē norisinājās Tihemetsā, izdevās izcīnīt Robertam Lūsim.

Par uzvaru motosportisti cīnījās kopumā astoņās motociklu klasēs. 50cc klasē „Motokurzeme” sportists Roberts Lūsis kvalifikācijas braucienā saskārās ar dažām tehniskām problēmām. Kvalifikācijas sākumā izdevās uzrādīt otro labāko apļa laiku, taču pievīla sajūgs, tā dēļ kvalifikācijas braucienu Roberts neturpināja, bet ar uzrādīto laiku pietika, lai pie starta barjeras jaunais sportists stātos kā piektais.
Sacensību pirmajā braucienā Roberts no starta aizbrauc kā trešais, nodrošinot sev veiksmīgu pozīciju, lai jau pirmajā aplī izdotos apdzīt priekšā braucošos igauņu motosportistus un atrautos no pārējiem. Brauciena laikā „Motokurzemes” sportists saglabāja stabilu pārsvaru, tomēr trīs apļus pirms finiša piedzīvoja kritienu. Par spīti neveiksmei braucējs paspēja piecelties un iekrātais pārsvars pār sāncenšiem ļāva finišēt pirmajam.
Otrā brauciena starts Robertam nepadevās tik daudzsološs, jaunais „Motokurzemes” braucējs pirmajā līkumā iebrauca, atrodoties 6. pozīcijā, bet pa ārmalu fantastiski izbraukts līkums ļāva pakāpties uz otro pozīciju. Brauciena gaitā tika apsteigts priekšā braucošais konkurents un spraigā cīņā par pirmo pozīciju visa brauciena garumā cīnījās Roberts Lūsis un Kārlis Reišulis. „Motokurzemes” sportistam brauciena beigu daļā izdevās atrauties no sāncenša, finišējot pirmajā pozīcijā un posma kopvērtējumā izcīnot pirmo vietu.
Pēc panākuma Igaunijas čempionāta pēdējā posmā Roberts savam šī gada Lietuvas vicečempiona titulam ir pievienojis arī Igaunijas vicečempiona titiulu.
„Motokurzeme” sportists Mareks Štrauss MX V grupā 40 sportistu konkurencē kvalifikācijā uzrādīja 6. apļa laiku. Pirmā brauciena pirmajā līkumā Mareks piedzīvo kritienu, kā rezultātā bija spiests uzsākt cīņu no pēdējās pozīcijas. Līdz brauciena finišam „Motokurzemes” sportistam izdodas apsteigt lielāko daļu konkurentu un finišēt divpadsmitajam. Otrajā braucienā Marekam izdevās lielisks starts, kā arī nedaudz atspēlēties konkurentiem, finišējot 4. vietā un posma kopvērtējumā ieņemot 7. pozīciju.
Nākamajā nedēļas nogalē notiks Latvijas čempionāta, Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta pēdējais 2014. gada posms, kurš norisināsies Dobelē.
Paldies atbalstītājiem SIA „Koro Grīdas”, SIA „Safe”, Tahogrāfs | Tahogrāfi, rācijas, remonts,...

"Motokurzeme"
Motokurzeme Liepāja - Ziņas
twitter: @Motokurzeme