Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders šajā nedēļas nogalē startēs Nīderlandē

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders šajā nedēļas nogalē startēs Nīderlandē
Foto: WSC

11. un 12. maijā Nīderlandē, Hērdē notiks pasaules čempionāta otrais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā.

Hērdē uz starta dosies un turpinās cīnīties par sava titula saglabāšanu šī brīža Pasaules čempionāta blakusvāģu klases līderi Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.

Brāļi Lielbārži ir noskaņojušies cīņai par TOP3 smilšainajā Heerdes trasē. “Esot līderiem, emocijas ir ļoti labas. Esam priecīgi par Portugāles rezultātu, bet šobrīd koncentrējamies un mēģināsim darīt visu, lai noturētu sarkano plāksnīti. Hērdē esam jau braukuši, tur notika GP posms arī pagājušajā sezonā. Trase ir smilšaina un ātri parādās dziļas “špūres”, braukšana smilšu trasēs nav mūsu stiprākā puse, jo neesam tik daudz braukuši pa tāda veida seguma trasēm. Būs ļoti grūti kaut ko likt pretī Hermana ekipāžai, taču darīsim visu, lai cīnītos par trijnieku,” saka Daniels un Bruno Lielbārdis.

Kvadriciklu klasē startēs Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”), kurš pirmajā Eiropas čempionāta posmā Portugālē parādīja lielisku sniegumu un savos 16 gados izcīnīja augsto ceturto vietu un Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”), kas pirmajā posmā ierindojās 14. pozīcijā.

Pasaules čempionāta trešais posms blakusvāģu motokrosā notiks 25. un 26. maijā Francijā, Plomion, bet Eiropas čempionāta trešais posms kvadriciklu motokrosā norisināsies 1. un 2. jūnijā, Čehijā, Kramolinā.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre


Foto: Māris Stiprais

Lubānā Latvijas kausā motokrosā startējuši vairāk kā 90 jaunieši

18. maijā Lubānas mototrasē norisinājās Latvijas kausa otrais posms motokrosā. Šajā posmā uz starta jauniešu klasēs stājās 95 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: no sportista arhīva

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"

18. un 19. maijā Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta EMX250 ceturtais un EMX125 piektais posms motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš savā klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, un Markuss Ozoliņš, kuram kopvērtējumā 14. vieta.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.