Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado: "Jonasam vajadzēja paskatīties, kas notiek viņam apkārt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado: "Jonasam vajadzēja paskatīties, kas notiek viņam apkārt"
Foto: Ray Archer | KTM Images

Viena no pasaules motokrosa čempionāta Turcijas posma apspriestākajām tēmām ir Paula Jonasa un Horhes Prado sadursme MX2 klases pirmajā braucienā. Spānis uzskata, ka latviešu sportistam arī pašam vajadzēja būt uzmanīgākam.

"Red Bull KTM Factory Racing" komandu pārstāvošie sportisti sadūrās brīdī, kad cīnījās par pirmo pozīciju. Tobrīd Jonass turpināja braukt pa savu trajektoriju, kamēr Prado atradās iekšmalā un lidojumā abi saskārās. Pauls krita, kamēr Horhe ceļu varēja turpināt. Braucienā gan neuzvarēja neviens no viņiem.

"Arī viņam tobrīd vajadzēja paskatīties, kas notiek apkārt, nevis tikai koncentrēties uz vienu trajektoriju," uzskata Prado. "Es nezinu... Es biju viņam priekšā. Viņš neatlaida gāzi un uzlēca man virsū. Ja viņš atlaistu gāzes rokturi, nekas tāds nenotiktu. Tādā gadījumā viņš nebūtu nokritis, bet es nebūtu sasities. Tomēr tas bija vienkārši sacīkšu negadījums. Tobrīd trasē biju ātrāks par visiem un negribēju gaidīt, kad būšu pilnībā nomētāts ar viņa akmeņiem. Tajā brīdī, kā teicu iepriekš, jau atrados viņam priekšā, bet viņš neatlaida gāzi."

Jonass žurnālistiem stāstīja, ka būtu piebremzējis, ja redzētu, kur tieši atrodas Prado. Tāpat sportists guva ceļgala savainojumu, kas gan nav ļoti nopietns un nākamajā posmā netraucēs stāties uz starta, lai turpinātu cīņu par titulu.

Prado atzīst, ka, lai gan sadursmē guvis sasitumus, izdevies izvairīties no savainojumiem.

"Incidentā tikai sasitu muguru," viņš saka. "Neviens kauls vai kas tāds necieta, tikai rētas un apdegums, nospiedums no "Pirelli" riepas. Apmēram pusapli vajadzēja, lai atgūtos un saprastu, kas notika, jo bija diezgan sāpīgi. Pēc tam centos ķert rokā priekšā braucošos. Laika gan nebija pietiekoši daudz, lai to paveiktu."

Prado stāsta, ka pēc sacensībām nekādu aizvainojumu neviens no abiem nav jutuši un turpina startēt čempionātā kā ierasts, saglabājot normālas komandas biedru attiecības.

Kopumā Turcijas posms veiksmīgāks izvērtās Jonasam, kurš atguva sešus punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā. Divus posmus pirms sezonas beigām latvieša deficīts ir 24 punkti.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro