Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Tas, kas notika Beļģijas GP startā, kaut ko tādu redzēju pirmo reizi"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: "Tas, kas notika Beļģijas GP startā, kaut ko tādu redzēju pirmo reizi"
Pauls Jonass
Foto: @niekkamper

Ar Horhes Prado uzvaru svētdien Beļģijas trasē Lommelā noslēdzās Pasaules čempionātā motokrosā kārtējais posms. Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas izcīnīja piekto vietu. Sezonas kopvērtējumā Prado pārsvaru pār Jonasu palielinājis līdz 28 punktiem.

Pauls atzīst, ka arī šajā posmā veiksme nebija viņa sabiedrotā. “Sestdien viss noritēja veiksmīgi, jo kvalifikācijā biju otrais. Arī svētdien pirmais brauciens iesākās labi. Visu braucienu turējos aiz komandas biedra Horhes Prado, kur gaidīju pēdējos apļus, lai apdzītu viņu, taču tad sanāca ķibele ar vienu no atpalicējiem, tāpēc piedzīvoju kritienu. Finišā tas man deva ceturto vietu,” portālam ''Sportacentrs.com'' atklāj Pauls Jonass.

“Otrais brauciens iesākās neveiksmīgi. Braucējs, kurš stāvēja man blakus, startā pirms laika (tobrīd tika parādītas, ka līdz startam ir piecas sekundes) pārlēca pāri barjerai. Tas mani pilnībā izsita no līdzsvara, tāpēc starts bija ļoti slikts. Kaut ko tādu redzēju pirmo reizi mūžā. Parasti kādam gadās ieskriet barjerā, bet viņš tiešām pārlēca pāri barjerai. Vēlāk pieļāvu vēl vienu kļūdu un kritu, kas beigās deva sesto vietu braucienā un piekto vietu divu braucienu summā.”

Lai arī kopvērtējumā Prado par Jonasu ir palielinājis pārsvaru, Pauls atzīst, ka viņš rokas nav nolaidis un turpinās cīņu līdz galam. “Jā, atstarpe starp mani un Prado kļuvusi vēl lielāka, bet priekšā vēl ir pieci posmi, tāpēc viss var notikt. Pats jūtos labi – ir gan ātrums, gan fiziskā sagatavotība, taču šoreiz veiksme nebija manā pusē. Turpināšu cītīgi gatavoties katram čempionāta posmam, lai sezonas izskaņā parādītu maksimāli labāko sniegumu. Mans mērķis noslēgt sezonu tā, kā šogad iesāku,” tā Jonass.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-09 16:48, pirms 6 gadiem
Pareizi,nav ko nolaist rokas..jācīnās,viss ir iespējams!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 23:43, pirms 6 gadiem
Tiri teoretiski jauzvar atlikušie braucieni!?! Izturību Paulam..jāizbauda arii grūtības..jo tās diemžēl palīdz virzīties tālāk nākotnē!

     [+] [-]

, 2018-08-10 10:34, pirms 6 gadiem
Grūti jau būs,it sevišķi, ja tik bieži krīt.