Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Biju vadībā, kad man mugurā iebrauca Francijas komandas pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Biju vadībā, kad man mugurā iebrauca Francijas komandas pilots"
Hendriksa/Mucenieka ekipāža Šveicē
Foto: sidecarcrossaction.de

Šīs nedēļas sākumā norisinājās pasaules čempionāta blakusvāģiem 1. posms Šveicē. Sakarā ar sliktajiem laikapstākļiem, plānotie kvalifikācijas braucieni sestdienā tika pārcelti uz pirmdienu, kad tika nolemts aizvadīt arī abus finālbraucienus. Šajās sacensībās trešo vietu izcīnīja Etjēna Baksa/Kaspara Stupeļa ekipāža, bet tikpat punktus, paliekot ceturtajā vietā, guva Jans Hendrikss/Elvijs Mucenieks.

Pēc veiksmīgiem startiem abos braucienos, tika pieļautas pāris kļūdas, kas Elvijam un Janam maksāja vietu uz pjedestāla.

Sestdiena Frauenfeldas trasē sākās ar lietu. Slikto laikapstākļu dēļ trase atradās sliktā stāvoklī un tika pieņemts lēmums kvalifikācijas braucienus pārcelt uz pirmdienu. Kvalifikācijas braucienos Elvijam un Janam izdevās uzrādīt ceturto ātrāko apļa laiku.

1. braucienā startā izdevās ierindoties uzreiz aiz pagājušā gada čempioniem Adriansena un Bogārta un, saglabājot labu ātrumu, finišā tika izcīnīta 2. vieta. Lai arī 2. brauciena startā izdevās atrasties līderu pozīcijā, konkurentu kļūmes dēļ tika zaudētas divas pozīcijas, atkrītot uz 3. vietu. Diemžēl arī 3. vietu neizdevās saglabāt, jo Kaspara Stupeļa un Baksa ekipāža izrādījās ātrāka, braucienu noslēdzot 4. vietā. Pasaules čempionāta 1. posms tika noslēgts 4. vietā.

Elvijs Mucenieks par sacensībām:

”Sestdienas kvalifikācijas braucieni tika atcelti un aizvadīti tikai pirmdien, kuros izdevās izcīnīt 4. starta vietu. 1. brauciena startā bijām otrie un, pateicoties labam ātrumam un sajūtām, izdevās braucienu finišēt 2. vietā.

2. braucienā vinnējām startu, bet diemžēl otrajā aplī man mugurā iebrauca Francijas komandas pilots Žirū. Pēc šī atgadījuma atkritām uz 3. vietu. Brauciena laikā ātrāki izrādījās arī Baksa un Stupeļa ekipāžaa un brauciena beigās mums 4. vieta. Summa ar vienādu punktu skaitu, bet tomēr Bakss un Stupelis aizvadīja labākus braucienus, kā dēļ palikām tieši aiz strīpas vietā uz pjedestālu. Ar rezultātu esmu daļēji apmierināts, bet priekšā vēl ir 14 pasaules čempionāta posmi, kuros sāksies īstās cīņas.”

Pasaules čempionāta 1. posmā tika iegūti 40 punkti, kas Elviju un Janu pagaidām kopvērtējumā ierindo 3. vietā, to dalot ar Baxa un Stupeļa ekipāžu. Nākamais Pasaules čempionāta posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē Francijā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2015-04-10 09:17, pirms 10 gadiem
Prieks par mūsu augstas klases līdzbraucējiem.
Bet gribētos redzēt arī pilotus !

Otru gadu pēc kartas nav nevienas pilnīgi latviešu ekipāžas un tas neskatoties uz to, ka Latvijā šogad notiks 2 PK etapi.