Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Šāda otra sezona man nav bijusi"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: "Šāda otra sezona man nav bijusi"
Baks un Stupelis līksmo. Foto: https://www.facebook.com/fimsidecarcross

''Viennozīmīgi, šis tituls ir vissmagākais un visgrūtāk izcīnītais. Tāda, kāda bija šī sezona, otra man nav bijusi,'' sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka četrkārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis.

Pasaules čempionu titulu blakusvāģu motokrosā svētdien Francijā garantēja Nīderlandes pilots Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli. Latviešu sportists, kuru pēdējos gados regulāri skārušas dažādas smagas traumas, pie titula ticis ceturto reizi karjerā, kamēr Bakss - trešo.

Pēc sacensībām sarunā ar portālu Sportacentrs.com Kaspars atklāja pirmās emocijas pēc titula izcīnīšanas, atzīstot, ka šis esot viņa smagākais un grūtāk izcīnītais čempiontituls.

''Pirms šī posma neko nerēķinājām, to darīja cilvēki blakus. Uz starta gājām ar vēsu galvu. Pirmajā braucienā pēc starta bijām sestie, bet ātri aizcīnījāmies līdz otrajai vietai. Diemžēl vēlāk paņēmām nepareizo špūri, kā rezultātā zaudējām vienu pozīciju. Vēlāk atkal pakāpāmies uz otro vietu, taču tad aiz viena atpalicēja nosprūda līderis Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, tādējādi uzdāvinot mums pirmo vietu. Šķērsojot finiša līniju, nevarējām saprast, vai esam čempioni. Bija nesaprašana – viens saka, ka esam čempioni, citi vēl šaubījās, līdz ar to priecājāmies par uzvaru, taču nevarējām saprast, vai esam čempioni. Taču drīz vien noskaidrojās, ka mums pietiek punktu, lai kļūtu par čempioniem, par ko bija liels gandarījums. Bet jāsaka, ka diena bija traka un ar ļoti daudziem un neparedzētiem pavērsieniem. Tas, kas šodien notika, bija kaut kas neticams – kritieni, cīņas, pozīciju maiņas,'' pirmā brauciena notikumus stāsta Kaspars Stupelis.

''Otrajā braucienā vinnējām startu un kontrolējām braucienu, taču divus apļus pirms beigām izšķīda aizmugurējais ritenis. Labi, ka tas notika taisnē, nevis lēcienā. Bijām tuvu dubultuzvarai, ar ko būtu bijušas perfektas brīvdienas, bet sanāca, kā sanāca.''

Jautāts par fizisko kondīciju, Kaspars atklāja, ka otrajā braucienā bija tuvu tam, lai sāpju dēļ izstātos. ''Fiziski jutāmies labi. Otrajā braucienā pēc trešā apļa pēc ilgiem laikiem biju gatavs izstāties, jo man ļoti, ļoti sāpēja mugura... Arī tagad sāp. Varbūt manā karjerā tādas sajūtas vēl nebija bijušas. Nevienam par to baigi nestāstīju, bet, jā, Šveices posmā man iebrauca mugurā, līdz ar to pēdējās divas nedēļas ļoti cīnos ar savainojumiem, sāpēm. Arī Beļģijas posmu nobraucu ar pretsāpju līdzekļiem. Teikšu kā ir – ļoti mokos, un svētdien tas viss nāca ārā. Bet tagad, kā tu saki, pēc titula izcīnīšanas var izlaist gaisu un jāsāk būs ārstēt visas traumas. Tituls bija mans mērķis, un par to esmu ļoti, ļoti gandarīts,'' turpina Kaspars.

Jautāts, vai šis tituls ir smagākais sportista karjerā, Kaspars atbildēja "Viennozīmīgi! Šis tituls ir vissmagākais un visgrūtāk izcīnītais. Tāda, kāda bija šī sezona, tāda otra man nav bijusi. Vēl visu neesmu sapratis un apjēdzis, kas noticis, kas izdzīvots, bet ļoti traks gads. Bet kāds augstākstāvošais laikam novērtēja to, ko esmu šos daudzos gadus darījis, cik smagi strādājis, un apbalvoja mani par to. Laikam redzēja, ka šis ir ciets rieksts (smejas).''

Kaspars atklāja, ka šodien nekādas lielās svinības neplānojas, to sportists darīs savās mājās. ''Šovakar paliksim tepat uz vietas, kur nedaudz varbūt atzīmēsim, bet Baksam ballīte ar sponsoriem un faniem būs otrdien. Tikmēr es rīt došos atpakaļ uz mājām. 20.septembrī Vecpiebalgā gan uztaisīsim kārtīgu ballīte, lai norautu Kultūras namam jumtu,'' smejoties nobeidz Stupelis.

  +6 [+] [-]

, 2019-09-08 20:37, pirms 5 gadiem
Stupelis vienkārši nevar nepatikt. Dzelzs vecis,super sakarīga, un Latvijas vārdu, manuprāt, nes teicami. Pelnīta uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-09 13:43, pirms 5 gadiem
Kaspar-super-lai tev veseliba-ciena un prieks par tavu darbu un sasniegumiem