Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Artis Neilands: "Tieši pirms starta motociklam pazuda jebkādas dzīvības pazīmes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Artis Neilands: "Tieši pirms starta motociklam pazuda jebkādas dzīvības pazīmes"
Akselsona/Neilanda (#669) ekipāža
Foto: facebook.com/sidecarracingteam669

Zviedra Tomasa Akselsona (Tomas Axelsson) un latvieša Arta Neilanda ekipāža aizvadījusi pirmās pasaules čempionāta sacensības pēc Horvātijā piedzīvotās avārijas. Sacīkstēs Nīderlandē, Asenes trasē tieši pirms starta gadījās tehniska ķibele, bet finišā gūta 19. vieta savā klasē.

Jau ziņots, ka aptuveni pusotru mēnesi pēc negadījuma, kurā tika gūtas traumas, šosejas blakusvāģu braucēji Akselsons un Neilands nedēļas nogalē stājās uz starta pasaules čempionāta ceturtajā posmā. Kvalifikācijā tika gūta 28. vieta, kvalificējoties svētdienas finālsacensībām.

Pirms galvenā starta atklājās, ka motociklam salūzis galvenais drošinātājs, kā rezultātā nācās veikt negaidītu remontu un bija jāstartē no boksiem. Neskatoties uz neiesildītām riepām un 300 metru atstatumu līdz priekšpēdējās vietas īpašniekiem, Akeslsons un Neilands spēja noķert pārējos, veica vairākas apdzīšanas, rezultātā finišējot 23. vietā kopējā ieskaitē, kas deva 19. vietu savā ieskaitē.

"Holandes posms mums bija ļoti neparocīgs," portālam "Sportacentrs.com" pastāstīja Artis Neilands. "Nebijām veikuši nevienu treniņu un uzreiz bija jāpiedalās divās kvalifikācijās. Šajā trasē bijām braukuši 2013. gadā ar mazo F2 mocīti, bet toreiz viss bija citādāk un jau sen bija aizmirsts. Ar F1 motociklu šeit startējām pirmo reizi. Pirms starta, tieši pirms izbraukšanas uz "gaidīšanas zonu", mocis stāvēja bez nevienas dzīvības pazīmes. Kamēr atradām vainu elektrībā, bijām nokavējuši iepazīšanās un arī iesildīšanās apli, tāpēc pie savas starta vietas pielaisti netikām. Sacensības uzsākām no boksu celiņa, tieši pēc visiem pārējiem. Pakaļdzīšanās ar neuzsildītām riepām radīja vairāk rūpju, lai sasniegtu labāku rezultātu. Protams, arī sevis pierādīšana deva jaunu adrenalīna devu. Finišējām 23. vietā, savā grupā ieņemot 19. vietu."

Komandai šīs bija pirmās nopietnās sacensības pēc Horvātijas posmā jūnijā piedzīvotās smagās avārijas. Jau vēstīts, ka šobrīd ekipāža startē ar 2000. gada ražojuma motociklu, jo līdz šim izmantotais agregāts tika pilnībā iznīcināts avārijā.

"Piesardzīgi un soli pa solim ejam uz priekšu," nobeigumā saka Artis Neilands, kura pārstāvētā ekipāža šobrīd guvusi 6 punktus un kopvērtējumā ieņem 18. vietu. "Esam ļoti apmierināti ar rezultātu un tagad gatavosimies Vācijas posmam."

Pasaules čempionāts šosejas blakusvāģiem turpināsies ar piekto posmu 28. augustā Vācijā, Ošerslēbenes trasē.

Nīderlandes PČ posma rezultāti

VietaEkipāža
1.Tim Reeves/Grégory Cluze
2.Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen
3.Markus Schlosser/Thomas Hofer
4.Bennie Streuer/Geert Koerts
5.Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau
6.Ben Birchall/Tom Birchall
7.Mike Roscher/Anna Burkhard
8.Kees Endeveld/Jeroen Remmé
9.Kees Kentrop/Danny de Haas
10.Brian Gray/Adam Christie
11.Olivier Dichamp/Vincent Peugeot
12.Hilbert Talens/Remco Moes
13.Wiggert Kranenburg/Jeroen Schmitz
14.Tassilo Gall/Arjen Portijk
15.Christian Ruppert/Ueli Wäfler
16.Michael Ouger/Felix Charlot
17.Jakob Rutz/Marcel Fries
18.Jean-Philippe Brunazzi/Mickael Rigondeau
19.Remy Guignard/Frederique Poux
20.Peter Kimeswenger/Markus Billich
21.Eckart Rösinger/Steffen Werner
22.Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger
23.Tomas Axelsson/Artis Neilands
24.Philippe Gallerne/Helen Deeley
25.Tony Baker/Fiona Baker-Milligan
NFJohn Holden/Stuart Ramsey
NFJohn Smits/Jeffrey Verhagen
NFMichael Grabmüller/Sophia Kirchhofer

Pilni rezultāti: raceresults.nu

Sezonas kopvērtējums: Ranking: FIM Website