Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis un Jonasa komandas biedrs Bogerss izlaidīs pirmo MXGP posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis un Jonasa komandas biedrs Bogerss izlaidīs pirmo MXGP posmu
Armins Jasikonis. Foto: Eric Laurijssen

Lai gan Armins Jasikonis nedēļas nogalē piedalījās savā pirmajā motokrosā kopš traumas gūšanas pirms astoņiem mēnešiem, šonedēļ Krievijā gaidāmo pasaules čempionāta pirmo posmu lietuvietis tomēr izlaidīs. Nestartēs arī Paula Jonasa komandas biedrs Braiens Bogerss un Mičs Evanss.

Jasikonis atgriešanās sacīkstes aizvadīja Francijas čempionātā, kur Ernē trasē piedzīvoja kritienu iesildīšanās braucienos, bet finālsacensībās finišēja astoņpadsmitais un desmitais. "Husqvarna" rūpnīcas braucējs vēl nav atguvis formu pilnībā, tāpēc MXGP pirmajā posmā svētdien Krievijā, Orļonokas trasē uz starta nebūs redzams. Viņa plāns ir startēt pasaules čempionāta otrajā posmā, kas notiks 27. jūnijā Lielbritānijā, "Matterley Basin" trasē.

"Pirms astoņiem mēnešiem piedzīvoju lielu kritienu un trīs dienas nogulēju medicīniski izraisītā komā," sociālajos tīkos vēsta Jasikonis. "Pēc astoņiem mēnešiem esmu atgriezies sacīkstēs, esmu priecīgs par to, lai arī vēl neesmu ne tuvu saviem mērķiem. No visas sirds gribu pateikties savai komandai, ģimenei un visiem pārējiem cilvēkiem, kuri palika kopā ar mani šajā sliktajā laikā. Šis ir sākums! Krievijā vēl nestartēšu, bet pasaules čempionāta sezonu uzsākšu Lielbritānijā. Līdz tam smagi pastrādāšu."

Līdz ar to Krievijas "Grand Prix" izcīņa "Husqvarna" komandu pārstāvēs tikai dānis Tomass Kjers Olsens, kuram šī būs debijas sezona MXGP klasē.

Arī Pauls Jonass savā "Standing Constructor GasGas" komandā būs vienīgais braucējs, jo traumas dēļ piedalīties Krievijas posmā nevarēs Braiens Bogerss. Viņu nomocījis rokas cīpslu iekaisums, un nesen holandietis pārcieta operāciju. Pagājušā gada desmitās vietas ieguvējs MXGP klasē, iespējams, atgriezīsies uz otro posmu.

Tāpat ar vienu motociklu Orļonokas trasē būs pārstāvēta "Honda" rūpnīcas vienība, jo Tima Gajsera komandas biedram Mičam Evansam saasinājusies plaukstas trauma. Austrālietis pērn aizvadīja pirmo sezonu MXGP klasē, pierādot, ka, būdams labā formā, spēj konkurēt cīņā par pirmo piecinieku. Pēdējos sešus posmus viņš savainojuma dēļ izlaida.

Izmantotie resursi;
MX Large

     [+] [-]

, 2021-06-08 16:35, pirms 3 gadiem
3 braucēji no top10