Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Britu motokrosa čempions: "Krievu braucējiem vienmēr blakus bija VDK aģents"

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu motokrosa čempions: "Krievu braucējiem vienmēr blakus bija VDK aģents"
Genādijs Moisijevs. Foto: mxgp.com

Pagājušā gadsimta sešdesmitajos, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados krievu sportisti bija vieni no spēcīgākajiem atlētiem pasaulē. Pārstāvēdami Padomju Savienību gan Olimpiskajās spēlēs, gan motokrosa trasēs, tie vienmēr ievērojami atšķīrās no citiem arī ar savu uzvedību. Šajā nedēļas nogalē Krievijā, Orļonokas trasē tiks aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta posms.

Komunistu laikos PSRS sportistiem trenēšanos apmaksāja valsts, tādā veidā radot augsni patiesi izcilu motokrosa braucēju izaugsmei, kuri guva panākumus arī pasaules mērogā. Bijušais Lielbritānijas čempions Rodžers Hārvijs, kurš septiņdesmitajos gados brauca pasaules čempionātā 125 kubikcentimetru klasē, atceras, ka ar krievu sportistiem nekad neizdevās aprunāties.

"Krievu braucējiem vienmēr blakus bija VDK aģents," stāsta Hārvijs. "Aģents bija tas, kurš organizēja palikšanu viesnīcā, maltītes, visu. Aģents paņēma naudas balvas, bet par visu samaksāja valsts. Varēja novērot, ka krievu braucēji ir apstājušies ceļa malā, lai kopīgi trenētos. Restorānos viņi vienmēr sēdēja nostāk no citiem sportistiem. Krieviem bija pateikts nekontaktēties ar citiem braucējiem. Līdz ar to ap viņiem vienmēr valdīja mistērija."

Motokrosa vēstures interesentiem vislabāk ar saviem panākumiem zināms Genādijs Moisijevs, bet par pirmo sportistu no Padomju Savienības, kurš uzvarējis pasaules motokrosa čempionātā, kļuva Viktors Arbekovs - viņš to paveica tālajā 1965. gadā 250 kubikcentimetru klasē. Sevišķi liela interese par motokrosu PSRS bija septiņdesmitajos gados, kad tur notiekošos pasaules čempionāta posmus apmeklēja daudz skatītāju un uz starta stājās arī vietējie sportisti.

Visbiežāk krievu sportisti startēja 250 kubikcentimentru klasē. Laika posmā no 1962. līdz 1985. gadam PSRS notika 18 "Grand Prix" izcīņas šajā klasē, turklāt nereti tajās uzvarēja tieši mājinieki - 1966. gadā to paveica Viktors Arbekovs, 1969. gadā pirmo vietu izcīnīja Vladimirs Kavinovs, 1976. gadā triumfēja Anatolijs Ovčiņikovs, gadu vēlāk - Genādijs Moisijevs, bet 1980. gadā atkal Kavinovs. Trīs reizes par uzvarētāju kļuva zviedrs Torstens Halmans.

Pirmajā Krievijā notikušajā pasaules čempionāta posmā 500 kubikcentimetru klasē 1963. gadā uzvarēja Zviedrijas pārstāvis Ove Lundels, bet vairākkārt pie uzvarām tur tikuši tādi sportisti kā Džefs Smits, Pols Frīdrihss un Rodžers de Kosters. Smits uzvarēja 1964. un 1967. gadā, Frīdrihss visus konkurentus aiz sevis atstāja 1966. un 1970. gadā, bet De Kosters - 1972. un 1975. gadā. Tikmēr 125 kubikcentimetru klasē Krievijā pasaules čempionāta posms noticis vien reizi, kad 1983. gadā toreizējā Ļeņingradā uzvarēja itāļu leģenda Mikele Rinaldi.

Visu laiku izcilākais krievu motokrosa braucējs ir Genādijs Moisijevs, kurš var lepoties ar trim pasaules čempiona tituliem un 14 uzvarām "Grand Prix" posmos. Titulus Moisijevs ieguva 1974., 1977. un 1978. gadā 250 kubikcentimetru klasē, startējot ar "KTM" rūpnīcas motociklu. 1976. gadā viņš tikai punktu zaudēja leģendārajam somu motosportistam Heiki Mikolam. Tāpat Moisijevs ietilpa PSRS izlasē, kad tā 1978. gadā uzvarēja Nāciju motokrosā (tāpat PSRS šajās sacīkstēs bija labākā 1968. un 1978. gadā). Pēdējo uzvaru viņš guva 1979. gadā, pirms tika šķirta sadarbība starp federāciju un "KTM" rūpnīcu.

Tāpat kā citi krievu sportisti, arī Moisijems gāja padomju armijā, savā militārajā karjerā aizdienējot līdz Majora pakāpei. Spēcīga komanda un lieliska fiziskā kondīcija viņu padarīju par ļoti bīstamu pretinieku ikvienam. Pēc aktīvās karjeras beigām Moisijevs pievērsās trenera darbam, ieguvis arī dažādus apbalvojumus par paveikto. 2000. gadā viņš tika ievēlēts par Krievijas motosporta federācijas prezidentu. Moisijevs mūžībā aizgāja 2017. gadā.

Pēdējās desmitgadēs krievu motokrosa braucēju sniegumi vairs nav tik spoži, bet lielākos panākumus guvuši Aleksandrs Tonkovs, Vsevolods Briļjakovs un Jevgēņijs Bobriševs, kurš 2015. gadā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā MXGP klasē. Kopš PSRS motokrosa ziedu laikiem Krievijā notikušas tikai trīs "Grand Prix" izcīņas - 2002. gadā Maskavas nomalē, kā arī 2017. un 2018. gadā Orļonokas trasē, kas atrodas Krasnodaras novadā.

Informāciju sagatavoja:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  -2 [+] [-]

, 2019-06-08 07:38, pirms 5 gadiem
Un kā ta šamējais domāja aprunāties ar krieviem 70s, viņš tak valodu nemāk. Āāā pareizi angļi ir slinki lai iemācītos valodu, bet visiem citiem ir jāmāk viņu.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-08 08:32, pirms 5 gadiem
Un neaizmirsīsim arī Latviešu braucējus,kuri atzīstami cīnījās psrs izlasē..!

     [+] [-]

, 2019-06-08 09:59, pirms 5 gadiem
RB3025 rakstīja: Un kā ta šamējais domāja aprunāties ar krieviem 70s, viņš tak valodu nemāk. Āāā pareizi angļi ir slinki lai iemācītos valodu, bet visiem citiem ir jāmāk viņu.
Un krievi būtu tie čaklie, kas apgūst svešvalodas? Lielas nācijas uzskata, ka citiem ir jāzina viņu valoda. Tas attiecas kā uz angļiem, tā uz krieviem. Angļu valoda gan skaitās starptautiska saziņas valoda, tāpēc tā būtu jāzina katram.

Kāda krievu babuška, kas dzīvojusi Amerikā, cienājusi vietējos bērnus ar konfektēm un runājusi ar viņiem tikai krieviski. Kad viņai aizrādīts, ka amerikāņu bērni nesaprot krievu valodu, teikusi - Nu jā, bet vienkāršākos vārdus taču viņiem vajadzētu zināt.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-08 11:49, pirms 5 gadiem
RB3025 rakstīja: Un kā ta šamējais domāja aprunāties ar krieviem 70s, viņš tak valodu nemāk. Āāā pareizi angļi ir slinki lai iemācītos valodu, bet visiem citiem ir jāmāk viņu.
Tie kas brauca uz ārzemēm ātri apguva, jo tas pavēra iespēja notirgot ikrus un sabuļādas cepures un nopirkt un atvest padomju cilvēku lielāko dārgumu videomaģi. Šķiet Balderis stāstīja, ka 3 maģi PSRS bija vienā cenā ar jaunu automašīnu