Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa čempionātā Apē MX1 klasē uzvar Sabulis

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa čempionātā Apē MX1 klasē uzvar Sabulis
Kārlis Sabulis

Šodien Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms. Prestižajā MX1 klasē abos braucienos nepārspēts palika Kārlis Sabulis, kļūstot par posma uzvarētāju. MX2 klasē ātrākais bija Toms Macuks, bet blakusvāģu sacensībās ātrākie bija brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.

MX1 klasē abos braucienos pirmo vietu izcīnīja Kārlis Sabulis no "MX Moduls" komandas. Otrais abos braucienos un summā bija igauņu braucējs Gerts Krestinovs, savukārt trešo vietu posmā sasniedza Tomass Šileika ("MX Druvas"). Pie starta barjeras stājās arī igauņu vecmeistars Tanels Leoks un otrajā braucienā viņš finišēja otrais, taču "nullīte" pirmajā braucienā neļāva pacīnīties par godalgām Apes posma kopvērtējumā.

Abos braucienos MX2 klasē pirmo vietu sasniedza "Rodeo MX" pārstāvis Toms Macuks. Otrais abas reizes bija Eiropas čempionāta uzlecošā zvaigzne Kārlis Alberts Reišulis ("VV Moto Racing Team"), savukārt trešo vietu abos braucienos ieņēma Edvards Bidzāns (privāti).

MX125 klasē abās sacīkstēs pirmais bija Jānis Mārtiņš Reišulis ("KTM Motofavorīts"), kurš, tāpat kā viņa brālis Kārlis, arī ir viens no vadošajiem sportistiem Eiropas čempionātā. Tomass Šaicāns ("Rodeo MX") abos braucienos finišēja otrajā vietā, bet Roberts Lūsis ("Motokurzeme") divreiz bija trešais. MX2Juniori vērtējumā divas pirmās vietas lietuvietim Ugnjusam Ljulim, bet summā aiz viņa ierindojās Daniils Kuzmins ("Mārupes AMK Bieriņi") un Ralfs Riters ("Rambas R").

Tāpat godalgas sadalītas Amatieri Open klasēs. Veterāns Leons Kozlovskis ("MX Ādaži") uzvarēja abos braucienos MXOpen450 vērtējumā, posmā aiz sevis atstājot Girgoriju Lagutu ("KTM Motofavorīts") un Kristu Zicmani ("RaceON"). MXOpen250 klasē uzvarēja Markuss Daniels Jauntirāns ("Motosports Racing Team"), kurš braucienos ieņēma pirmo un otro vietu. Mārtiņš Aleksandrovičs ("MX Moduls") posmā palika otrais, bet trešo vietu guva Ansis Anševics ("Rodeo MX").

MX85 klasē vadošās pozīcijas guva braucēji no Igaunijas. Otrajā braucienā un arī posmā uzvarēja Gregors Kūsks, bet pirmā brauciena uzvarētājs Traviss Leoks ar tādu pašu punktu skaitu ieņēma otro vietu. Trešais bija Janmartens Paju. MX85B klases kopvērtējumā uzvara Lukasam Leokam, bet tāds pats punktu skaits un otrā vieta Tomam Dankertam ("Mārupes AMK Bieriņi"). Dankerts uzvarēja pirmajā braucienā, bet Leoks bija labākais otrajā. Trešais šeit Artūrs Vinters ("Jāņa Vintera Moto Team Riga").

Kvadriciklu klasē QOpen divas pirmās vietas uzvaru Apes posmā atnesa Valērijam Kuzminam ("Gulbenes Moto"). Reinis Bicāns ("JTSC Eriņi") ieņēma otro vietu, bet trešo - Matīss Palēvics ("Rodeo MX").

Blakusvāģu klases BVOpen abos finālbraucienos uzvaras sasniedza brāļi Daniels un Bruno Lielbārži (privāti). Trešā un otrā vieta braucienos otro vietu summā deva pasaules čempionāta dalībniekiem Gertam Gordejevam ar Kasparu Stupeli (privāti), kuri tikai dienu iepriekš kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena Igaunijas čempionāta pirmajā posmā Karksi-Nuijā. Savukārt kādreizējie blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta dalībnieki Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš braucienos finišēja otrie un trešo, ar tādu pašu punktu skaitu izcīnot trešo vietu šajā posmā.