Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Čempions Tomaks uzvar dramatiskajā Amerikas superkrosa pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempions Tomaks uzvar dramatiskajā Amerikas superkrosa pirmajā posmā
Eli Tomaks. Foto: AMA

Ar pirmo posmu Anaheimā šajā nedēļas nogalē startējusi Amerikas superkrosa čempionāta ("AMA Supercross") jaunā sezona. Pirmajā posmā dramatiski uzvarēja pašreizējais čempions Eli Tomaks no "Yamaha" vienības.

450SX klases finālbraucienā startu izcēla Kolts Nikolss, bet jau dažus līkumus vēlāk vadību pārņēma Džastins Barsija. Viņam aizmugurē bija nonākuši Tomaks un Kens Rokzens, kuri aizvadīja spraigu cīņu savā starpā. Tomaks drīz spēja aizmukt no konkurenta un pēc tam arī pārņemt līderpozīciju.

Vēlāk kritienu piedzīvoja Barsija, kas ļāva Rokzenam pacelties līdz otrajai vietai, bet turpat aizmugurē cieši sekoja Malkolms Stjuarts un pēc kāda laika spēja viņu apdzīt. Čeiss Sekstons tobrīd bija ceturtais, bet, sagaidot Rokzena kļūdu, pacēlās jau uz trešo vietu. Džeisons Andersons un Kūpers Vebs tikmēr sacentās par piekto vietu.

Vietā, kur iepriekš izdevās pārņemt vadību, Tomaks piedzīvoja kritienu. Stjuarts kļuva par jauno līderi, bet viņam sekoja Sekstons un Rokzens. Aptuveni septiņas minūtes pirms laika atskaites beigām Sekstons veica apdzīšanu un nonāca vadībā, bet Stjuarts tika izspiests ārpus trases.

Tomaks pa to laiku bija aizcīnījies līdz trešajai vietai un sāka vajāt Stjuartu, trīs minūtes pirms finiša paceļoties uz otro vietu. Sekstons pieļāva kļūdu, kas ļāva Tomakam atgūt vadību un uzvarēt sezonas pirmajā posmā. Lielisks noslēgums padevās Vebam, kurš vispirms nonāca trešajā vietā, bet īsi pirms finiša apdzina Sekstonu un izcīnīja otro vietu.

Šajās sacensībās tika izcīnīti ieskaites punkti arī jaunizveidotā supermotokrosa pasaules čempionāta vērtējumā.

Amerikas superkrosa sezonā šogad paredzēti 17 posmi. Nākamais norisināsies 14. janvārī Oklendā, bet sezona ilgs līdz maija vidum.

1. posma finālbrauciena rezultāti 450SX klasē:

     [+] [-]

, 2023-01-08 22:01, pirms gada
Roczen nevarēja saprast vai nespēja tikt galā ar trasi vai tomēr Suzuki tomēr nav gatavs vēl šādai intensitātei.
Tomaks ļoti pārliecinošs.
Webb savā stilā, pēc starta vidū, bet lēnā garā tiek līdz pjedestālam.. Izskatās, ka galvenais konkurents, kurš varētu patraucēt Tomakam noslēgt karjeru ar vēl vienu SX titulu.

Pārējie kā jau bieži, ātrums ir, bet stabilitāte tādā ātrumā nav.

Daudz jau vēl ko braukt protams, gan jau būs arī Tomakam neizdevušās sacensības..

250SX - J. Lawrence atkal rāda, ka varētu būt nākotnes lielā AMA zvaigzne, žēl, ka startā nolikās Forkner, kuram izskatās, ka kārtējā sačakarētā sezona varētu būt dēļ traumas, būtu interesanta cīņa citādāk..