Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelis: "Jāaizmirst vilšanās Igaunijā un jākoncentrējas Ķegumam"

Meņģelis: "Jāaizmirst vilšanās Igaunijā un jākoncentrējas Ķegumam"
Edgars Meņģelis
Foto: xtremcom

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijā tika aizvadīts Eiropas čempionāta posms kvadraciklu sacensībās. Vienā no braucieniem uzvaru izcīnīja Edgars Meņģelis, kurš gan otrajā reizē nesasniedza finišu.

Edgara Meņģeļa komentārs par nedēļas nogalē aizvadīto Eiropas čempionāta posmu Igaunijā: "Sestdiena aizritēja ļoti mierīgi. Viss ritēja pēc plāna un galvenais bez misēkļiem. Beidzot kvadrs un amortizācija strādāja lieliski. Kvalifikācijā uzrādīju ātrāko apļa laiku, kas deva papildus motivāciju un pārliecību svētdienas startiem. Jutos ļoti labi pēc 1.dienas.

Pirmais starts ne visai veiksmīgs, saspieda mani pirmajā līkumā un sāku no septītās vietas. Pirmajā aplī viļņu sekcijā rupji kļūdījos un ļoti maz pietrūka, lai piedzīvotu kritienu. Nomierinājos un uzņēmu mierīgu tempu, jo rēķinājos, ka brauciens būs garš un lielā karstumā sacensības sāksies tik pēc 20.minūtes. Brauciena 10.minūtē izvirzījos vadībā un tieši tajā mirklī motociklam nokrita sēdeklis. Sākumā likās, ka viss vējā, bet nepadevos un cīnījos līdz galam. Veiksmīgi tas arī izdevās, lai gan nogurums no stāvēšanas kājas bija pamatīgs, tomēr uzvara braucienā un liels prieks par to.

Otrais starts nu jau veiksmīgāks, izdevās izcelt startu un pēc otrā apļa jau biju 10 sekundes priekšā visiem, bet tad sarkanais karogs un brauciens jāsāk no jauna. Atkārtotais starts tāds pats, brīvi izcelts un pēc otrā apļa jau drošā atrāvienā no otrās vietas. Braucu ļoti atbrīvoti un biju aplī 1,5 sekundes ātrāks par tuvāko sekotāju. Biju sajutis un uzņēmis lielisku ritmu un gaidīju finišu, bet tad trešā apļa beigās mocis apstājas un vairs nebija iedarbināms. Vilšanās pamatīga. Brīdī, kad viss smagais darbs padarīts, tehnika pieviļ.

Atskatoties uz sezonu kopumā, tad uzskatu, ka šīs sacensības, kaut arī tā beidzās ar izstāšanos, bija veiksmīgas. Izdevās atgūt sajūtas, kādas bija pagājušās sezonas beigās. Tagad pēc iespējas ātrāk jāaizmirst notikušais un jākoncentrējas uz nedēļas nogali Ķegumā, kur risināsies Eiropas čempionāta trešais posms."

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži