Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis aizvada pirmo motokrosu astoņu mēnešu laikā, uzvar Herlingss

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis aizvada pirmo motokrosu astoņu mēnešu laikā, uzvar Herlingss
Armins Jasikonis. Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Lietuviešu motokrosa zvaigzne Armins Jasikonis aizvadījis pirmās sacīkstes pēc smagās traumas, kas tika gūta pirms aptuveni astoņiem mēnešiem. Francijas Elites čempionāta posmā Ernē trasē startēja arī citi pasaules motokrosa čempionāta dalībnieki, uzvaru izcīnot Džefrijam Herlingsam.

"Husqvarna" rūpnīcas komandas braucējs jau kādu laiku trenējās uz motocikla, taču sacensībās nebija braucis kopš kritiena pagājušā gada septembrī pasaules čempionāta posmā Manotvas trasē, kad guva smagu galvas savainojumu un kādu laiku pat tika turēts mākslīgajā komā. Atlabšana noritējusi pat labāk nekā cerēts.

Ernē trasē Jasikonis iesildīšanās braucienos atkal visai pamatīgi krita, sasitot plaukstu un gurnu, taču stājās uz starta finālbraucienos. Pirmajā no tiem lietuvietis finišēja astoņpadsmitais, bet otrajā - jau desmitais. Summā 13. vieta, bet jāņem vērā, ka sportists šobrīd vēl nav pilnībā atguvis formu.

Toties lieliskā formā pirms pasaules čempionāta sezonas, kas sāksies jau šonedēļ, ir Džefrijs Herlingss. Nesen KTM braucējs uzvarēja Lielbritānijas čempionāta posmā, bet tagad Francijā pirmo braucienu noslēdza otrais, otrajā braucienā uzvarēja un bija pirmais arī summā. Konkurence bija spēcīga - pirmo braucienu kā līderis pabeidza Džeremijs Sīvers, kurš posma kopvērtējumā palika otrais, trešo vietu Ernē izcīnīja Romēns Fevrs. MX2 klasē abos braucienos pirmais bija pašreizējais pasaules čempions Toms Vialle, posmā pārspējot Tibū Benistānu un Matīsu Boisramu.

Ernē motokrosa kopvērtējums MX1 klasē

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssKTM47
2.Džeremijs SīversYamaha45
3.Romēns FevrsKawasaki42
4.Glens KoldenhofsYamaha36
5.Ivo MontičelliKawasaki30
6.Bens VatsonsYamaha29
7.Žordi TiksjēKTM27
8.Milko PotišeksYamaha24
9.Henrijs JakobiHonda22
10.Tomass Kjers OlsensHusqvarna22

Itālijas motokrosa čempionāta ceturtajā posmā Kavalarrā tikmēr uz starta stājās Antonio Kairoli, kurš pirmajā braucienā uzvarēja, taču otrajās sacīkstēs KTM komandas veterāns nebija redzams. Vēlāk atklājās, ka viņš piektdien mājās savainojis plaukstu un negribējis, lai papildus slodze traumu saasinātu un apgrūtinātu dalību pasaules čempionāta sacensībās Krievijā šajā nedēļas nogalē. Otrajā MX1 braucienā uzvarēja Alesandro Lupino, kuram uzvara arī posma summā. Otro vietu ieņēma Davide de Bortoli, bet trešajā vietā posmu pabeidza Davids Filipērts. MX2 klasē abos braucienos nepārspēts palika Nikolass Lapuči.

Kārtējais motokross aizvadīts arī Lielbritānijas čempionātā, šoreiz sportistiem sacenšoties "Canada Heights" trasē. Posmā uzvarēja soms Harijs Kullass, bet aiz viņa palika Dilans Velšs un Tomijs Sīrls. MX2 klasē pirmā vieta Aštonam Dikinsonam, otrais - Vilsons Tods, bet Konrāds Mjūss sasniedza trešo vietu. Leģendārā Stefana Evertsa dēls Liams ieņēma sesto vietu.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-07 15:54, pirms 3 gadiem
Nezin,kādu iespaidu atstās Jonasa nestartēšana sacensībās pirms MXGP.

     [+] [-]

, 2021-06-07 16:10, pirms 3 gadiem
terex rakstīja: Nezin,kādu iespaidu atstās Jonasa nestartēšana sacensībās pirms MXGP.
Jā, šis ir gan jau saistīts arī ar covid lietām, jo plāni jau bija it kā startēt, jo visi jau saka, un pats Pauls, ka tā pirmā mandrāža vienmēr ir, un tādas treniņsacensības palīdz, turklāt vēl tagad, pēc ilgās nebraukšanas (laikam gads jau sanāk bez sacensībām) un vēl ar jauno moci.

nu jātur īkšķus, lai viss izdodas.

     [+] [-]

, 2021-06-07 18:32, pirms 3 gadiem
eurosport rakstīja: Jā, šis ir gan jau saistīts arī ar covid lietām, jo plāni jau bija it kā startēt, jo visi jau saka, un pats Pauls, ka tā pirmā mandrāža vienmēr ir, un tādas treniņsacensības palīdz, turklāt vēl tagad, pēc ilgās nebraukšanas (laikam gads jau sanāk bez sacensībām) un vēl ar jauno moci.

nu jātur īkšķus, lai viss izdodas.
Covid-19 jā,bet citi startē un jau kādu laiciņu, lielākā daļa rūpnīcu komandu braucēji.🤔🤔🤔🤔

     [+] [-]

, 2021-06-07 22:00, pirms 3 gadiem
Sezonas sākumā laikam top6 jau ir rezervēts(Herlings Prado Coldenhoff Seewer Gajser Febvre Cairoli) top10 Krievijā jau būs labi, husqarnas braucējus vajadzētu apsteigt.