Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Grīnfelds: "Pirmo reizi karjerā visu trasi izdevās veikt bez soda punktiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīnfelds: "Pirmo reizi karjerā visu trasi izdevās veikt bez soda punktiem"
Andris Grīnfelds. Foto: Facebook.com/GrinfeldsAndris

5. un 6.jūnijā Tapā, Igaunijā ar lieliskiem laikapstākļiem, atmosfēru un ļoti labi tehniski sagatavotu trasi tika atklāta triāla sezona. Uz Tapu devās vairāki Latvijas sportisti, izcīnot godalgotas vietas. Prestižākajā B klasē pirmajā dienā uzvaru svinēja Andris Grīnfelds ("AGXtreme"), savukārt uzvaras C klasē Latvijai pirmajā dienā atveda Rainers Pīrāgs ("AGXtreme"), otrajā - Kaspars Kuļikovs ("Sigulda Trial Team").

“Kopā ar komandu aizvadījām ļoti veiksmīgu nedēļas nogali” pēc sacensībām atzina Andris Grīnfelds. “Prieks par kluba biedriem un viņu sniegumu, treniņos ieguldītais darbs nesis augļus. Pēc ilgas pauzes arī pats ņēmu dalību triāla sacensībās. Spēcīgākās B grupas trase bija gaužām viegla, pirmajā dienā pirmo reizi manā triāla braukšanas vēsturē izdevās visu trasi veikt bez soda punktiem. Savukārt otrajā dienā pieļāvu divas muļķīgas kļūdas, kuras arī maksāja sacensību rezultātu. Katrā ziņā bija prieks atkal uzkāpt uz triāla motocikla” savās pārdomās dalījās Andris, kurš pirmajā dienā sīvā cīņā ar spēcīgo Somijas sportistu Max Parkkonen izcīnīja uzvaru, savukārt otrā dienā, saņemot 5 soda punktu divos posmos, atkrita uz trešo vietu.

Otrs “AGXtreme” komandas biedrs Daniels Grīnfelds arī apmierināts ar saviem startiem “B” grupā, jo otrajā dienā izdevās uzvarēt savu kluba biedru Andri Grīnfeldu. “Kopumā ņemot gāja salīdzinoši labi un pats esmu apmierināts ar rezultātu. Pirmajā dienā izcīnīta 3. vieta, trase nebija ļoti grūta, bet sanāca pielaist dažas muļķīgas kļūdas, kas ļoti ietekmēja rezultātu, otrajā dienā gāja labāk bija iespēja cīnīties par pirmo vietu, bet trešajā aplī sanāca pieļaut dažas kļūdas un rezultātā izcīnīta 2. vieta” pēc sacensībām atzina Daniels.

“C” klasē startēja trīs latvieši. Abās dienās uz goda pjedestāla kāpa divi latvieši – pirmajā dienā 1.vieta Raineram Pīrāgam (“AGXtreme”), 2.vieta Kasparam Kuļikovam “Sigulda Trial Team”, savukārt otrajā dienā pirmo vietu izdevās izcīnīt Kasparam, aiz sevis otrajā vietā atstājot Raineru. Robertam Žilinskim (“MT skola”) sestdien 7.vieta, savukārt svētdien 4.vieta. “D” klasē sestdien Tomam Beinertam (“Sigulda Trial Team”) 8.vieta un svētdien 7.vieta.

Roberts Žilinskis pēc sacensībām atzina, ka pirmā dienā esot bijuši vairāki neveiksmīgi kritieni. Ņemot vērā, ka Roberts pirmo reizi piedalījies sacensībās ārpus Latvijas, bijis nedaudz satraukts, bet posmi esot bijuši ļoti tehniski un labi izveidoti. Pēc šīm sacensībām Roberts zina pie kā viņam jāpiestrādā treniņos.

Uz Tapu bija ieradušies arī vairāki bērnu klašu sportisti. “E” klasē startēja Dāvis Beinerts (“Sigulda Trial Team”), kurš abās dienās izcīnīja 7.vietu un Adrians Grīnfelds (“AGXtreme”), kurš abās dienās ierindojās 8.vietā. “NV” jauniešu klasē startēja Georgs Fridrihsons (“Sigulda Trial Team”) – sestdien 6.vieta, svētdien 7.vieta; Haralds Pričins (“AGXtreme”) – sestdien 9.vieta, svētdien 8.vieta; Hugo Poļaks (“Sigulda Trial Team”) – sestdien un svētdien 10.vietas un Sofija Beinerte (“Sigulda Trial Team”) – sestdien 11.vieta, svētdien 12.vieta.

“Pēc divām interesantām triāla dienām ir liels prieks, ka beidzot atgriezāmies sacensību režīmā” pārdomās dalās “MT skolas” treneris Kaspars Vērnieks. “Trases nebija pārāk smagas, bet tehniskas, tādēl cīņa bija par katru soda punktu un katra pieļautā kļūda bija no svara. Matīss Vērnieks startēja “F” klasē. Pirmajā sacensību dienā pieļaujot vien 2 soda punktus, izcīnīja 2.vietu (soda punkti bija vienādi ar pirmo vietu, bet tā kā finišējām vēlāk, tad attiecīgi ieguvām otro vietu). Otrajā dienā piedzīvots neveiksmīgs kritiens, kas vieglā, bet tehniskā trasē uzreiz atmet uz sliktāku vietu. Matīsam otrajā sacensību dienā 7. vieta ar 10 soda punktiem. Pats Matīss atzīst, ka trases viņam patika, tikai otrā dienā nepaveicās, bet kopumā viss esot izdevies. Bērnu “F” grupā kopā startēja 10 sportisti.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv