Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna piekto vietu Nīderlandē, uzvaru gūst Jasikonis

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass izcīna piekto vietu Nīderlandē, uzvaru gūst Jasikonis
Pauls Jonass. Foto: Huub Munsters Fotographie

Latviešu motosportists Pauls Jonass aizvadījis Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta "Dutch Masters" sacensības, kurās divu braucienu summā izcīnījis piekto vietu. Tikmēr pie uzvaras tika viņa komandas biedrs Armins Jasikonis.

Sezonas otrā posma sacensības notika Akseles trasē. "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandu pārstāvošais Jonass pirmajā braucienā sākotnēji bija pacēlies uz otro pozīciju, kurā pavadīja sacensību pirmo daļu, bet pēc tam pakāpeniski piekāpās vairākiem konkurentiem un finišā iebrauca sestais. Otrajā braucienā Jonass sākumā bija ceturtais, bet sacīkšu vidū, pēc Ivo Montičelli izstāšanās, pacēlās uz trešo pozīciju, kurā arī pabeidza sacensības. Divu braucienu summā viņam piektā vieta.

Pirmajā braucienā uzvarēja Jasikonis, aiz kura finišēja citi pasaules čempionāta dalībnieki, Makss Enstijs un Arnū Tonuss. Savukārt otrajā braucienā pārliecinošs sniegums Glenam Koldenhofam (viņš pirmajā cīņā bija finišējis piektais), kamēr Jasikonis guva otro, bet Jonass, kā jau minēts, trešo vietu.

Kopvērtējumā līdz ar to uzvara Jasikonim, otrajā vietā Koldenhofs, bet trešais "Dutch Masters" posmā - Sīvers. Priekšā Jonasam posma summā arī Tonuss, kuram, tāpat kā Sīveram, tikai par vienu punktu vairāk nekā latvietim.

Pēc aizvadītiem diviem posmiem Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā 500cc klasē līderis ir Jasikonis, kurš uzvarējis abos pirmajos posmos, otro vietu ieņem Koldenhofs, bet Jonass, kurš pirmajā posmā bija trešais, arī kopvērtējumā saglabā trešo pozīciju.

"Dutch Masters" trešais posms norisināsies 30. maijā Rēnenē, bet noslēdzošais, ceturtais posms gaidāms 21. jūlijā Lihtenvūrdē.

Otrā posma rezultāti 500cc klasē:

VietaSportistsPunkti
1.Armins Jasikonis47
2.Glens Koldenhofs41
3.Džeremijs Sīvers36
4.Arnū Tonuss36
5.Pauls Jonass35
6.Petars Petrovs27
7.Jentels Martēns25
8.Benuā Paturels25
9.Larss van Berkels23
10.Makss Enstijs22

Kopvērtējums 500cc klasē pēc otrā posma:

VietaSportistsPunkti
1.Armins Jasikonis97
2.Glens Koldenhofs79
3.Pauls Jonass67
4.Makss Enstijs60
5.Petars Petrovs55
6.Benuā Paturels51
7.Larss van Berkels49
8.Jentels Martēns49
9.Gotjē Polēns44
10.Arnū Tonuss36

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro