Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vairākus vadošos motokrosa braucējus nomoka savainojumi

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairākus vadošos motokrosa braucējus nomoka savainojumi
Foto: GateDrop.com

Šajās dienās Itālijā tiks aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta ceturtais posms, tomēr vairāki spēcīgi sportisti ir guvuši traumas. Daži no viņiem uz starta stāsies neesot labākajā formā, citiem sacīkstes Pjetramuratas trasē jāizlaiž.

Šogad uz starta vēl neesam redzējuši spēcīgo Džordi Tiksjē. Francūzis, kurš iepriekš bijis MX2 klases čempiona statusā, tomēr MXGP kategorijā dažādu iemeslu dēļ vēl nav spējis parādīt savu pilno potenciālu, to nespēs izdarīt arī "MXGP of Trentino". Pirmdien sportists izgāja uz starta starptautiskā motokrosā Francijā, dažbrīd parādīja samērā labus rezultātus, tomēr saprata, ka vēl ne tuvu nav formā un pieņēma lēmumu pagaidām neatgriezties pasaules čempionātā.

Tikmēr Tomijs Sīrls sezonas otrajā posmā Nīderlandē sadūrās ar Jevgēņija Bobriševa vadīto motociklu, krita un lauza atslēgas kaulu. Tiek ziņots, ka brits varētu būt atpakaļ uz posmu Krievijā, bet varbūt arī tikai pēc tam sekojošajās MXGP sacīkstēs Latvijā, Ķeguma trasē, kur notiks čempionāta septītais posms.

Šobrīd atgriešanās termiņu vēl nav nospraudis Arnū Tonuss, kurš "LaCapelle Marival" motokrosā kritienā izsita plecu un bija spiests gulties uz operāciju galda. Braiens Bogerss no "Honda" rūpnīcas vienības, jau pērnā gada novembrī lauza pēdas kaulu, bet šobrīd vien divas nedēļas atkal trenējas uz motocikla. Viņa debiju MXGP klasē varam sagaidīt sestajā posmā Krievijā.

Vairāki šobrīd līdz galam neatlabuši sportisti tomēr piedalīsies pasaules čempionāta posmā Pjetramuratā. Starp viņiem ir Makss Enstijs, kurš iepriekšējā posmā Spānijā jau treniņā krita, guva pamatīgus sasitumus un bija spiests izlaist finālbraucienus. Pirms nepilnas nedēļas viņš jau startēja "Dutch Masters" otrajā posmā un būs uz starta arī šonedēļ.

Savukārt Lielbritānijas čempionāta posmā potītes savainojumā iedzīvojies Darijans Sanajeijs, kurš iepriekšējā pasaules čempionāta posmā otrajā braucienā finišēja otrais, piekāpjoties tikai Paulam Jonasam. Amerikānis MX2 klases kopvērtējumā šobrīd ir astotais, taču Itālijā vēl nebūšot pilnībā atlabis. Īstajā formā Sanajeijs varētu atgriezties uz piekto posmu, kas nedēļu vēlāk notiks Portugālē.

Tikmēr pēc divu posmu izlaišanas MX2 pasaules čempionātā atgriezīsies Mikele Servelins, kurš potītes savainojumu guva pirmajā posmā Argentīnā.

Izmantotie resursi:
Motocross, Supercross, MXGP and MXoN news,...