Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP čempions Lorenso aizvadīs F1 testus "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

MotoGP čempions Lorenso aizvadīs F1 testus "Mercedes" komandā
Horhe Lorenso
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP pasaules čempions Horhe Lorenso šonedēļ plāno piepildīt vienu no savas dzīves kvēlākajiem sapņiem - aizvadīt testus ar F1 sacīkšu auto.

Lorenso būs iespēja sēsties pie "Mercedes F1 W05 Hybrid" modeļa stūres. Ar šo auto "Mercedes" rūpnīcas komanda piedalījās F1 pasaules čempionātā 2014. gadā, Lūisam Hamiltonam kļūstot par čempionu.

Dzērienu ražotājs "Monster Energy" esot pielicis lielas pūles, lai abas puses savestu kopā un šādi testi varētu notikt, ziņo "motorsport.com". Kā zināms, "Monster Energy" ir finansiāls atbalstītājs gan "Mercedes" F1 komandai, gan Lorenso pārstāvētajai "Yamaha" MotoGP vienībai. Tāpat šī kompānija sponsorē Lorenso individuāli.

Tā kā jau nākamgad Lorenso pievienosies "Ducati" komandai, "Monster Energy" vēlējās, lai F1 testi notiktu pēc iespējas ātrāk.

Rezultātā tie sarunāti uz šo nedēļu Lielbritānijā, Silverstounas trasē. Lorenso trasē ieradās jau pirms vairākām dienām, lai pēc iespējas labāk sagatavotos šiem testiem. Pirms sēšanās F1 bolīdā, Lorenso ne vien apgūst visu nepieciešamo teoriju, bet arī "iesildās" pie zemāku klašu formulu stūres.

Uzreiz pēc testiem Lorenso lidos uz Japānu, kur nākamnedēļ notiks pirmais no trim Āzijā un Austrālijā gaidāmajiem MotoGP posmiem. Tikmēr F1 sezona arī turpinās Japānā, taču jau šajā nedēļas nogalē.

Lorenso nav pirmais MotoGP pārstāvis, kurš būs veicis F1 testus. Daudziem vēl labā atmiņā ir Mika Dūena un Valentino Rosi testi, kuri turklāt spēja sasniegt ļoti labus apļu laikus. Tikmēr Fernando Alonso pagājušajā gadā Motegi trasē izmēģināja MotoGP komandas "Honda" motociklu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...