Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Matīss Karro pārliecinoši uzvar ziemas motokrosa otrajā posmā Stāmerienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Matīss Karro pārliecinoši uzvar ziemas motokrosa otrajā posmā Stāmerienā
Foto: Māris Stiprais

Ar aizraujošām cīņām trasē svētdien, 5. februārī, motoparkā “Dimanti” (Gulbenes novada Stāmarienā) aizvadīts motokluba “Litene” rīkotais Latvijas ziemas motokrosa čempionāta 2. posms. Lielisku sniegumu KAR MX1 klasē demonstrēja pirms diviem gadiem profesionālo motokrosa pilota karjeru noslēgušais Matīss Karro.

“Kopumā ar sacensībām esmu apmierināts! Dalībnieku skaits bija pietiekošs, lai sacensības varētu notikt. Turpinot attīstīties, domāju, ka sportistu interese tikai pieaugs. Izaicinājums bija liels un esmu sapratis, ka bez tādas spēcīgas un vienotas komandas kā “Motoklubs Litene” tas nebūtu izdevies. Šādi iegūstot pieredzi, saprotu, ka ir lietas, kas jau labi, bet ir vēl arī lietas, ko vajadzētu attīstīt un pilnveidot. Es ceru, ka kopā ar savu izcilo komandu, atbalstītājiem un sadarbības partneriem, varēsim turpināt attīstīt un pilnveidot Latvijas čempionātu Ziemas motokrosā. Protams, ir vēl idejas kā to varētu darīt,” aizvadītās sacensības dažos teikumos rezumēja to organizators Gints Markovs.

Tāpat kā pirmajā posma Alūksnē, arī Stāmarienā stiprākie tika noskaidroti 13 dažādas motociklu klasēs: KBR MX1, KBR MX2, KAR MX1, KAR MX2, MX50, MX65, MX85, Q50, Q100, Q Juniori, Q Open, ATV 4×4 un Pitbike Open.

Lielisks šajā posmā KAR MX1 (ar radzēm) klasē bija Matīss Karro, kurš divu braucienu summā trīspadsmit braucēju konkurencē izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Tāpat Karro sezonas kopvērtējumā, lai arī ar vienādu punktu skaitu ar Kurmi (abiem 74 punkti), pirms noslēdzošā posma ir čempionāta līderis. Otrais Stāmarienā palika Alūksnes posma uzvarētājs Dāvis Kurmis (Saules sporta klubs), bet godalgoto trijnieku noslēdza arī 1. posma bronzas medaļnieks Jurijs Kovgers (DAKO Ziemeļvidzeme).

KAR MX2 klasē goda pjedestāls bija identisks kā pirmajā ziemas čempionāta posmā. Pirmais bija Valters Logins (CAMK Latgale), viņam sekoja Ģirts Timrots un Armands Lazdiņš (Motoklubs “Ape”). Tā šie vīri izkārtojušies arī KSR MX2 klases sezonas kopvērtējuma tabulā.

KBR MX1 (bez radzēm) klasē uzvaras laurus plūca Roberts Zolmanis (Saldus motoklubs), Ritvars Vasilis šoreiz bija otrais, bet bronzas medaļu kaklā kāra Guntis Lakstīgala (Motoklubs “Ape”). Iepriekšējā posma uzvarētājs Ralfs Skopāns šajā etapā nepiedalījās. Līdz ar to sezonas kopvērtējumā ar sešu punktu atrāvienu no otrajā pozīcijā esošā Vasila līderis ir Zolmanis, bet trešajā ailītē, vismaz šobrīd, iekārtojies Skopāns.

KBR MX2 klasē abos braucienos nepārspēts bija Uģis Klimons, otrajā vietā divu braucienu summā atstājot Raivi Zolmani (Saldus motoklubs), bet trešais palika Kristers Igals (Xskill Racing Team). Pateicoties dalībai abos posmos un stabilai braukšanai trasē, līderis KBR MX2 klasē ir Zolmanis (68 p), aiz viņa ar 41 p seko Gints Kukainis un Uģis Klimons (40 p).

Pitbike Open klasē bija tikai divi dalībnieki Roberts Platais un Gvido Devjatņikovs. Šo sportistu duelī veiksmīgāks izrādījās Platais, kurš uzvarēja abos braucienos. Platais, lai arī nestartēja 1. posmā, viņš ar vienādu punktu skaitu (40 p) kā Jānim Ozoliņam, ir sezonas kopvērtējuma līderis. Devjatņikovs ar 34. punktiem šobrīd ir bronzas pozīcijā.

Pārējo klašu LČ 2. posma rezultāti:

MX50

1. Rinalds Ančupans (CAMK Latgale)
2. Everts Krišs Rikveilis (Motoklubs “Ape”)
3. Valters Jurčenko (IK Auseklis)

MX65

1. Luiss Jundzis
2. Ričards Jurčenko (IK Auseklis)
3. Dominiks Sēlis (CAMK Latgale)

MX85

1. Kristians Baltus
2. Rūdolfs Augstkalns (Rambas R)
3. Toms Audijanovs (CAMK Latgale)

Q50

1. Roberts Valdmanis (CrossMoto Racing Team).
2. Artūrs Upītis (Suzuki Latvia – VILDERS)
3. Kristers Eglītis

Q100

1. Kristens Laktins
2. Alvis Pinkulis
3. Valters Ignatjevs

Q Juniori

1. Martins Puhaļskis (CrossMoto Racing Team)
2. Kārlis Straubergs (CrossMoto Racing Team)

Q Open

1. Reinis Bicāns
2. Agris Neija (Gulbenes moto)
3. Mārtiņš Toms Puķītis (AMK Bieriņi)

Q ATV

1. Ronalds Ramis
2. Rolands Puravs
3. Aleksejs Kuzmins (Gulbenes moto)

Izmantotie resursi:
lamsf.lv