Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Junioru un Amatieru motokrosa čempionāta trešais posms notiks Neretā

Juris Grīns
Juris Grīns

Junioru un Amatieru motokrosa čempionāta trešais posms notiks Neretā
Foto: Andris Smilšarājs

Šo sestdien, 8. jūlijā, Neretā, “Lidlauka” mototrasē tiks aizvadīts trešais no pieciem paredzētajiem Latvijas junioru čempionāta un Latvijas amatieru čempionāta posmiem motokrosā. Tā kā šo seriālu sezona tuvojas izskaņai, paredzams, ka cīņas trasē par vērtīgajiem ieskaites punktiem būs vēl spraigākas kā sezonas sākumā.

Junioru čempionāta ietvaros pie starta barjeras stāsies sportisti, kas spēkosies par godalgotām vietām sekojošās klasēs: MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, Q Juniori un Q100.

Savukārt Latvijas amatieru čempionāta ieskaitē stiprākie tiks noteikti MX Iesācēju, MX2T, MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+ un Q Iesācēju klasēs.

Šo apvienoto Latvijas junioru un amatieru čempionāta posmu organizē “Saules sporta klubs”, ko pirms 14 gadiem nodibināja Nauris Beļūns: “Šodien trasē sāk darboties lielā tehnika – buldozers, ekskavators. Visu līdzinām un pucējam, uzlabojam, pļaujam zāli utt. Galvenās izmaiņas trasē šogad ir tādas, ka tā ir kļuvusi apmēram par 200 m garāka. Tāpat uzbūvēts viens lielāks tramplīns priekš ātrākiem braucējiem, tāda sarežģītāka sekcija, kuru varbūt nebūs tika viegli izbraucama visiem. Ceru uz labu laiku un gan jau viss būs labi. Protams, liels paldies jāsaka atbalstītājiem, kuri sarūpējuši balvu fondu braucējiem un palīdz pašu sacensību tapšanā.”

Lai arī Neretā solās būt sīvas cīņas trasē, sakarā ar iekļaušanu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā Rumānijā, Latvijas junioru čempionāta ieskaitē 65cc, 85cc un 125cc klasēs nestartēs to ātrākie piloti.

Neretas posmu 85cc klasē izlaidīs Toms Dankerts no “MX Ķekava” un Jēkabs Hudolejs (Kristera Serģa motoklubs). Savukārt MX65 Vecāko sportistu ieskaitē dēļ brauciena uz Bukaresti nepiedalīsies šīs grupas līderis Georgs Frīdrihsons (Motosports Racing team), kas paver iespēju pēc Neretas posma šajā klasē līderpozīcijās izvirzīties šobrīd otrajā pozīcijā esošajam Edvardam Jēkabsonam (IK Auseklis). Tāpat Latvijas junioru čempionāta 3. posmā nestartēs Rainers Grasis (sporta klubs “Elkšņi”), kā arī to izlaidīs MX65 Jaunāko grupas braucēji Martins Cīrulis (IK Auseklis) un viņa dvīņubrālis Patriks Cīrulis (MX Moduls).

Latvijas junioru un arī Latvijas amatieru čempionāta kopvērtējuma rezultātus var aplūkot šeit: Speed Hive – Mylaps All Event