Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Klāt Francijas MXGP posms: ko parādīs mūsējie?

Juris Grīns
Juris Grīns

Klāt Francijas MXGP posms: ko parādīs mūsējie?
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Šodien ar sacensībām Francijā, Sanžana d'Anželī trasē norisināsies pasaules motokrosa čempionāta desmitais posms. Ar šīm sacīkstēm sportisti iesāks sezonas otro daļu, jo pašlaik ir aizvadīta tieši puse no visiem 2016. gadā plānotajiem posmiem.

Herlingss aizvien neapturams

MX2 klasē ar katru posmu arvien vairāk kopvērtējuma tabulas galvgalī no pārējiem atraujas Džefrijs Herlingss ("Red Bull KTM Factory Racing"). Jau tagad holandietis ir pierādījis, ka šogad viennozīmīgi kļūs par čempionu, ja vien pērkņi neatgadās trauma, kas liedz aizvadīt atlikušos posmus, kā tas bijis iepriekšējās sezonās. Pašlaik Herlingss uzvarējis visos deviņos notikušajos posmos, tikai vienā finālsacīkstē paliekot otrajā vietā, bet tuvākais sekotājs atpaliek jau 122 punktus.

Tikmēr fani šeit Latvijā seko līdzi latvietim Paulam Jonasam ("Red Bull KTM Factory Racing"), kurš pēdējos posmos atguvies no dažādu neveiksmju sērijas un atkal kāpj uz pjedestāla. Kopvērtējumā viņš ir trešajā vietā, jau 49 punktus priekšā Benuā Paturelam ("Kemea Yamaha Racing Team"), savukārt 25 punktus atpaliekot no otrajā vietā esošā Džeremija Sīvera ("Suzuki World MX2").

MX2 kopvērtējums pirms Francijas posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Jeffrey HerlingsNEDKTM447
2.Jeremy SeewerSUISuzuki325
3.Pauls JonassLATKTM300
4.Benoit PaturelFRAYamaha251
5.Aleksandr TonkovRUSYamaha240
6.Petar PetrovBULKawasaki210
7.Max AnstieGBRHusqvarna205
8.Samuele BernardiniITATM204
9.Dylan FerrandisFRAKawasaki200
10.Vsevolod BrylyakovRUSKawasaki197
...............
13.Roberts JustsLATKTM126

Gajsers atraujas, Fevrs tiek pie jauna līguma

Aizraujoši notikumi tikmēr MXGP klasē, kur cīņa par titulu daudz saspringtāka. 2015. gada MX2 pasaules čempionam Timam Gajseram ("Gariboldi Honda") izdevusies fantastiska debijas sezona un tās vidū viņam jau izdevies mazliet atrauties no pašreizējā MXGP čempiona Romēna Fevra ("Yamaha Factory Racing Yamalube") - pirms Francijas posma abus šķir 24 punkti. Taisnības labad gan jāatzīst, ka Fevrs šobrīd startē ar traumētu plecu, kas ietekmē sportista ātrumu. Savukārt trešo vietu ieņem titulētais Antonio Kairoli ("Red Bull KTM Factory Racing"), kurš pašlaik ir 47 punktus aiz Slovēniju pārstāvošā sezonas līdera Gajsera.

Tikmēr "Yamaha" rūpnīca pagarinājusi līgumsaistības ar Romēnu Fevru uz vēl trim sezonām - francūzis līdz ar to komandas sastāvā brauks vismaz līdz 2019. gada sezonas beigām.

MXGP kopvērtējums pirms Francijas posma:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tim GajserSLOHonda385
2.Tomain FebvreFRAYamaha361
3.Antonio CairoliITAKTM338
4.Max NaglGERHusqvarna317
5.Evgeny BobryshevRUSHonda295
6.Jeremy Van HorebeekBELYamaha274
7.Shaun SimpsonGBRKTM210
8.Kevin StrijbosBELSuzuki204
9.Valentin GuillodSUIYamaha180
10.Glenn ColdenhoffNEDKTM156
...............
-Toms MacuksLATKawasaki0
-Dāvis IvanovsLATYamaha0

Francijā uz starta četri latvieši

MX2 klasē, kā ierasts, Francijā atkal startēs Pauls Jonass un Roberts Justs ("HSF Motorsport Team"). Ņemot vērā, ka Jonass iepriekšējos posmos kāpis uz pjedestāla, tieši tas no viņa tiek gaidīts arī Francijā, savukārt Justu joprojām gribam redzēt iebraucot pirmajā desmitniekā. Vai tas notiks jau šodien? Kvalifikācijā Jonass ierindojās trešajā vietā, Justs pēc neveiksmes palika beigās, taču finālbraucieni vēl priekšā.

MXGP klasē tikmēr uz starta stājas Toms Macuks ("Gebben Van Vanrooy Kawasaki"). Viņš joprojām mēķē uz pirmajiem punktiem sezonā un līdz šim dažkārt bijis ļoti tuvu tam. Kvalifikācijā gan latvietis palika ārpus "Top 30", tāpēc finālbraucienos būs ko pacensties.

Eiropas čempionātā EMX250 klasē tikmēr startēt turpina Kārlis Sabulis ("MX Moduls"). Sezonas kopvērtējumā viņš šobrīd ir uzreiz aiz pirmā desmitnieka, tāpēc mērķis ir tuvoties "Top 5" rezultātiem posmā un iespraukties "Top 10" čempionāta kopvērtējumā. Francijā tiek aizvadītas sezonas sestās sacīkstes.

Karro jauna trauma, sola atgriezties drīzumā

MXGP klasē diemžēl joprojām nestartē Matīss Karro ("24MX Lucas Oil Honda"). Atguvies no ceļgala traumas, treniņa laikā tepat Latvijā sportists satraumējis elkoni, kas rada jaunas grūtības. Karro bija devies uz iepriekšējo posmu Spānijā, bet jau treniņos saprata, ka tādā kondīcijā ātri pabraukt nevar, tāpēc kvalifikācijā un finālbraucienos nepiedalījās. Arī Francijā nolemts nestartēt, taču Karro apsolījis būt atpakaļ uz vienu no nākamajām sacīkstēm - viņu redzēsim vai nu MXGP sacīkstēs 19. jūnijā Lielbritānijā vai 26. jūnijā Itālijā.

Sanžana d'Anželī trase - kalendārā kopš 1984. gada

Francijas MXGP posms notiek Sanžana d'Anželī mototrasē, kur vēl 2011. gadā tika aizvadīts FIM pasaules Nāciju kauss motokrosā. Trase atrodas Francijas rietumos, aptuveni stundas brauciena attālumā no Bordo. Pirmo reizi trase pasaules čempionāta kalendārā nonāca 1984. gadā un kopš tā laika tajā vienmēr tiek rīkots Francijas "Grand Prix" posms. Finālbraucieni MX2 klasē šodien notiks plkst. 14:15 un 17:10, bet MXGP klasē - plkst. 15:15 un 18:10.

Izmantotie resursi:
Home | MXGP
Motocross and Supercross News | MX Vice
mxlarge.com