Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Ir lieliska sajūta atgriezties mājās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šodien, 5.maijā “Misiņkalna” mototrasē Aizputē norisināsies Latvijas Junioru un Amatieru čempionāta motokrosā otrais posms. Šie sacensību seriāli ik gadu pulcē ievērojamu dalībnieku skaitu, ļaujot ikvienam izmēģināt spēkus sev atbilstošākajā klasē.

Misiņkalna mototrase jau izsenis ir viena no skatītāju iemīļotākajām gan aizraujošo cīņu, gan pāaredzamības ziņā. Arī šoreiz interesantas sacensības noteikti neizpaliks, jo, kā jau redzējām čempionāta pirmajā posmā Ikšķilē, sportisti ir nopietni gatavjoušies šī gada sacensību seriālam un gatavi cīnīties līdz spēku izsīkumam.

Nervus kutinošas cīņas noteikti būs gaidāmas visās motociklu klasēs, jo īpaši MX 14+, kur par uzvarām jau ierasti spēkojas liels sportistu skaits. Pagājušā posma uzvarētājam Renāra Līmanim (3Bro racing) noteikti būs jāpasvīst, lai saglabātu kopvērtējuma līdera pozīciju un izcīnītu uzvaru arī otrajā čempionāta posmā. Sīva spēkošanās neizpaliks arī MX 85 Vecāko konkurencē, kur uzvarētāja godu centīsies aizstāvēt Edvards Bidzāns (MX Moduls). Jāpiemin arī kvadru Hobby klase – vai kādam no kungiem izdosies apsteigt sprigano Montu Dišleri-Kirilko (X99/Slīterāni)? Cīņas noteikti būs vērojamas arī blakusvāģu amatieru starpā – varbūt kāda no ekipāžām jau drīzumā startēs arī pasaules čempionāta ieskaitē?

Domājams, sestdiena būs patīkamas intrigas un pozitīvu emociju pilna, mālainā seguma trasei pulcējot Latvijas labākos jauniešu un amatieru motokrosa pārstāvjus. Dienu vēlāk – 6.maijā – turpat varēsim sastapt arī Latvijas čempionāta karalisko klašu pārstāvjus, tostarp 2017. gada pasaules čempiona motokrosā Paulu Jonasu.

6. maijā sacensības norisināsies MX85, MX85B, MX Junioru 2T, MX Junioru 4T, MX2, MX1, blakusvāģu, blakusvāģu Open un kvadru Open klasēs. Latvijas čempionāts šogad norisināsies 5 posmu garumā, 6. maijā sākoties Aizputē un 23. septembrī noslēdzoties Cēsīs.

Sacensības solās būt kupli apmeklētas. Viens no ievērības cienīgākajiem dalībniekiem Aizputes posmā noteikti būs 2017. gada MX2 pasaules čempions motokrosā Pauls Jonass, kurš, visticamāk, startēs MX2 klasē. Protams, ikvienam līdzjutējam un interesentam būs iespēja nofotografēties ar čempionu un iegūt piemiņas autogrāfu.

Pats Pauls ir entuziasma pilns:”Ir lieliska sajūta atgriezties mājās savu līdzjutēju un fanu priekšā; esmu ļoti priecīgs beidzot būt Latvijā. Domāju, ka šīs sacensības man būs labs treniņš pirms 12. un 13. maijā gaidāmā “MXGP of Latvia”, kur noteikti cīnīšos par augstākajām vietām.”

Līdztekus Jonasam sacensību karaliskajās MX2 un MX1 klasēs startēs arī tādi Baltijā zināmi sportisti kā Dāvis Ivanovs, Tanels Leoks, Priits Ratseps, Toms Macuks, Matīss Karro un daudzi citi. Sacensību organizators Uldis Zaharāns teic, ka sagatavošanās darbi norit pēc plānotā grafika: ”Arī šogad laikapstākļi mūs lutina, tādēļ trase, kā ierasts būs salīdzinoši cieta un mālaina. Ir paredzēts uzņemt daudz spēcīgu sportistu no visas Baltijas, tādēļ visam jābūt sagatavotam perfekti, lai sportistu meistarība tiktu testēta optimālos apstākļos. Kā jau ierasts, Aizputē redzēsim sīvas cīņas – būs interesanti!”

Ikviens motokrosa līdzjutējs sestdien un svētdien ir laipni gaidīts “Misiņkalna” mototrasē, kur jau plkst. 11:00 tiks uzsāktas galvu reibinošas cīņas par Latvijas Junioru un Amatieru, un Latvijas čempiona motokrosā tituliem.