Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bidzāns: "Šīs ir lielas izmaiņas manā motosportista karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bidzāns: "Šīs ir lielas izmaiņas manā motosportista karjerā"
Edvards Bidzāns. Foto: Facebook.com/edvards.bidzans

Edvards Bidzāns pievienojies Vācijas komandai “KMP Honda Racing Team", kuru pārstāvēs 2024. gada motokrosa sezonā. 2023. gada sezona sportistam ir bijusi veiksmīga, bez traumām. Iegūts Latvijas čempiona tituls MX2 klasē, kā arī uzrādīti augsti rezultāti Vācijas ADAC čempionātā, izcīnot augsto piekto vietu.

“Aizvadītajā 2023. gada sezonā ārvalstu sacensībās startēju Vācijas komandā “SixtySeven Racing Team”, Latvijā sacensībās pārstāvu motoklubu “Rodeo MX”. Esmu priecīgs par aizvadīto sezonu. Protams, varēju uzrādīt vēl augstākus rezultātus. Par abām komandām varu teikt tikai to labāko,” saka Bidzāns.

Runājot par piedāvājumu startēt “KMP Honda Racing team” komandā, kā atzīst sportists, tad šis process noticis ātri un ļoti labi. “Biju pozitīvi pārsteigts par šo uzaicinājumu startēt “KMP Honda Racing team” komandā. Saprotam, ka laikus jāgatavojas jaunajai sezonai. Ņemot vērā arī to, ka jāmaina motocikla marka no “Husqvarnas” uz “Hondu”, tad tas padara šo procesu vēl interesantāku, tas man būs kaut kas jauns. Ar “Husqvarna” markas motociklu jau bija zināms, ko vajag pamainīt, ko tam var uzlabot. Šis būs kaut kas savādāks. Mans tēvs Jānis Bidzāns jautāja, vai esmu ar mieru, protams, biju priecīgs par šīm ziņām. Teicu, ka esmu gatavs. Tās ir lielas izmaiņas manā motosportista karjerā, bet esmu priecīgs par jaunām iespējām un šādu uzaicinājumu.

Nākošgad startēšu Vācijas čempionātā “ADAC”, kur braukšu “Youngster Cup” klasē, kas ir MX2 klase. Plānojam realizēt vēl augstāku mērķi, pēc iespējas piedalīšos visos Eiropas čempionāta posmos motokrosā EMX250, kā arī Latvijā, Latvijas čempionātā motokrosā. Sacensību grafiks vēl top. Uz tikšanos 2024. gada sezonā.”