Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Turcijas MXGP posma pirmajā braucienā uzvar Reno

Juris Grīns
Juris Grīns

Turcijas MXGP posma pirmajā braucienā uzvar Reno
Maksims Reno. Foto: mxgp.com

Turcijā noslēgušies pasaules motokrosa čempionāta noslēdzošā posma pirmie braucieni. MXGP klasē uzvaru sasniedza Maksims Reno, bet MX2 klasē, notiekot izšķirošajai cīņai par titulu, Toms Vjāls pārspēja Jago Gērtsu.

Uz starta šodien diemžēl neizgāja Pauls Jonass, jo vakar notikušajās kvalifikācijas sacensībās, kur sportists guva devīto vietu, tika piedzīvots neliels kritiens. Tajā latviešu sportists savainoja rokas īkšķi, kas kļuva par gana nopietnu šķērsli, lai būtu jāizlemj par nestartēšanu finālbraucienos.

Pirmā brauciena startu izcēla Džeremijs Sīvers, bet tad viņam priekšā nokļuva Mičels Evanss. Tikmēr "Yamaha" komandas pārstāvis Reno apdzina vairākus konkurentus, vēlāk tika garām arī Sīveram, bet vēl pēc kāda laika noķēra un apdzina arī Evansu. Arī Sīvers apdzina Evansu, kurš savukārt pēc tam zaudēja vēl vairākas pozīcijas un atkrita uz leju. Reno aizbrauca pretī uzvarai, pārspējot komandas biedru Sīveru par četrām sekundēm.

Pasaules čempiona titulu jau nodrošinājušais Tims Gajsers pēc starta bija tikai vienpadsmitais, bet finišā viņam izdevās aizcīnīties līdz trešajai vietai. Uz trešo vietu "Honda" komandas pārstāvis pacēlās vien pēdējā aplī, kad kļūdu pieļāva un krita citādi lielisku braucienu aizvadījušais Valentīns Guilo. Beigās Guilo finišēja sestais, piekāpjoties arī Matijam Gvadanini un Alberto Forato. Savukārt Horhe Prado šoreiz palika septītais, bet astotajā vietā ierindojās Romēns Fevrs. Kopumā startēja 19 braucēji.

MX2 klasē uz šo posmu kā kopvērtējuma līderis ieradās Jago Gērtss, taču tikai par diviem punktiem esot priekšā Tomam Vjālam. KTM komandas sportists Vjāls bija vadībā no sākuma līdz beigām, kamēr "Yamaha" braucējs Gērtss otro vietu guva pēc cīņas ar Kaju de Volfu, kurš beigās finišēja trešais.

     [+] [-]

, 2022-09-04 15:58, pirms 2 gadiem
Vienkārši pīī... Paula "kritiens" Jonasa sakarā. Kas notiek, ka pasaules elites klase nevar savākt pilnu starta barjeru?