Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macukam devītā, Sabulim - 12. vieta Nīderlandes motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Macukam devītā, Sabulim - 12. vieta Nīderlandes motokrosā
Toms Macuks
Foto: gebbenvanvenrooy.com

Nedēļas nogalē aizvadīts Nīderlandes motokrosa čempionāta priekšpēdējais posms Emmenas trasē, kura vadošajās klasēs uz starta stājās arī latviešu sportisti - pasaules čempionāta dalībnieki. Toms Macuks izcīnīja devīto vietu MX1 klasē, bet Kārlim Sabulim izdevās tikt pie 12. vietas MX2 ieskaitē.

MX1 klasē pirmajā braucienā Tomam Macukam ("Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing") pēc starta izdevās iekārtoties desmitajā vietā, drīz viņš pacēlās uz devīto, kurā pavadīja sacensību lielāko daļu, bet vairākus apļus pirms beigām nonāca astotajā pozīcijā, kurā arī finišēja.

Otrajā braucienā Macuks sākotnēji bija astotais, bet jau pirmajos apļos atkrita uz 16. vietu, līdz finišam aizcīnoties uz 11. pozīciju. Divu braucienu summā viņš devītais, bet pēc aizvadītiem četriem posmiem Nīderlandes čempionātā - sestais.

Uzvaru pirmajā braucienā guva Jevgēņijs Bobriševs, aiz sevis atstājot Glenu Koldenhofu, bet otrajā braucienā viņi mainītās pozīcijās, kā rezultātā Koldenhofam posmā uzvara, bet Bobriševs ar tādu pašu punktu skaitu palika otrajā vietā. Trešo vietu izcīnīja Keriels Kleins Kromhofs. Bobriševs tikmēr jau nodrošinājis 2016. gada Nīderlandes čempiona titulu.

Posma rezultāti MX1 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Glenn Coldenhoff47
2.Evgeny Bobryshev47
3.Ceriel Klein Kromhof40
4.Jens Getteman34
5.Kevin Wouts34
..........
9.Toms Macuks23

MX1 kopvērtējums pēc 4. posma

VietaSportistsPunkti
1.Evgeny Bobryshev187
2.Glenn Coldenhoff135
3.Kevin Wouts101
4.Rick Satink100
5.Ceriel Klein Kromhof87
6.Toms Macuks78

MX2 klasē Kārlis Sabulis ("Kemea Yamaha Racing Team") aizvadīja savas pirmās Nīderlandes čempionāta sacensības šosezon. Pirmajā braucienā pēc starta latvietis bija 20. pozīcijā, sacensību gaitā spēja progresēt un finišēja 16. vietā.

Otrajā braucienā sākums krietni labāks un pēc starta Sabulis ierindojās desmitajā vietā. Parādot visai stabilu sneigumu, finišs tika sasniegts devītajā vietā, kas posma summā deva 12. pozīciju. Tā kā Sabulim tas bija pirmais starts čempionātā šosezon, kopvērtējumā viņš ir 33. vietā, kamēr Roberts Justs ("HSF Logistics Motorsport Team") sacīkstēs aizvien nestartē - viņš kopvērtējuma tabulā pašlaik 18. vietā.

Abos braucienos MX2 klasē pārliecinošas uzvaras pasaules čempionāta līderim Džefrijam Herlingsam. Viņam uzvara posmā un pirmā vieta arī Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā, kā arī posmu pirms sezonas beigām nodrošināts tituls. Emmenas trasē otro vietu izcīnīja Makss Anstijs, bet trešais bija Deivijs Pūtjess.

Posma rezultāti MX2 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Jeffrey Herlings50
2.Max Anstie42
3.Davy Pootjes42
4.Brian Bogers34
5.Jorge Prado Garcia32
..........
12.Kārlis Sabulis17

MX2 kopvērtējums pēc 4. posma

VietaSportistsPunkti
1.Jeffrey Herlings200
2.Max Anstie140
3.Brian Bogers118
4.Davy Pootjes92
5.Lars van Berkel68
.........
18.Roberts Justs39
33.Kārlis Sabulis17

Nīderlandes čempionātā atlicis vairs tikai viens posms, kas notiks jau šonedēļ, 10. jūlijā Halles trasē.