Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Komandas īpašnieks: Jonasa traumu pasliktināja trases ārsta neatbilstoša rīcība

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas īpašnieks: Jonasa traumu pasliktināja trases ārsta neatbilstoša rīcība
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Trasē esošais ārsts veicis neatbilstošas darbības ar Paula Jonasa traumēto plecu, tādā veidā padarot savainojumu smagāku, atklājis "Standing Construct Honda" komandas īpašnieks Tims Matiss.

Kad Jonass pasaules motokrosa čempionāta Vācijas posma otrajā braucienā krita, klāt esošajam ārstam nebija aizdomu par augšdelma lūzumu. Līdz ar to viņš mēģinājis plecu "ielikt" atpakaļ vietā.

Matiss atzīst, ka šāda neprofesionalitāte ir Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) atbildība, jo čempionāta rīkotājs "Infront Moto Racing" nodrošināja mašīnu, kurā bija visa kaulu skenēšanai nepieciešamā aparatūra. Diemžēl ārsts savas darbības sāka, vispirms nepieprasot skenējumu rezultātus.

Tims Matiss:

"Pēc kritiena ātri kļuva skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā ar Paula pleca locītavu. Trasē esošais ārsts pieļāva, ka plecs izsists uz priekšu un nekavējoties sāka mēģināt to ielikt atpakaļ vietā, neveicot skenēšanu, lai gan Paula fizioterapeits uz to vairākkārt uzstāja. Kad tas neizdevās, viņi iedeva Paulam anestēziju, un ārsts atkal mēģināja ar spēku iedabūt plecu vietā. Tomēr tad viņš pamanīja, ka plecs veic neparastas kustības, kā arī dzirdēja kaulu skaņas."

"Pēc tam ārsts lika Paulu ievietot ātrās palīdzības mašīnā un nogādāt Hallas slimnīcā. Tur viņi ieraudzīja, ka plecs ir ne tikai izmežģīts, bet arī augšdelma kaulam nolauzts proksimālais gals. Tas atradās blakus lūzumam, kas, vairāk nekā iespējams, notika, mēģinot ievilkt plecu vietā. Ir nepieņemami un nesaprotami, ka ārsts šādi rīkojās un, visticamāk, padarīja traumu daudz nopietnāku."

"Lai būtu vēl sliktāk, viņi slimnīcā pateica, ka operēt nepieciešams iespējami ātrāk, lai izvairītos no nervu bojājumiem, ko apstiprināja Dr.Klāss, balstoties uz viņam nosūtītajām fotogrāfijām. Teica, ka tūlīt sāks Paulu operēt, bet pēkšņi saņēmām ziņu, ka ieradies vēl viens pacients ar smagu muguras traumu, kuram dota prioritāte. Bija noteikts, ka Paulu operēs divos naktī. Četros viņi pateica, ka operēs dienā, jo ārstu komanda bija pārāk nogurusi. Par laimi, operācija ir veikta, un Pauls spēj kustināt roku un pirkstus. Mēs ceram, ka viss būs kārtībā."

Pagaidām vēl nav skaidrs, cik ilgs būs Jonasa atlabšanas periods, taču skaidrs, ka tas nebūs ātrs. To pirmdien intervijā LTV raidījumam "Sporta Studija" apstiprināja arī viņa menedžeris Kristers Serģis.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com – Get the jump on Motocross...

  +6 [+] [-]

, 2024-06-04 15:41, pirms 3 nedēļām
Un tas viss tiek runāts par vācu ārstiem!?...Nigērija

  +5 [+] [-]

, 2024-06-04 16:08, pirms 3 nedēļām
Murgs kaut kāds..🤦🏻

  +2 [+] [-]

, 2024-06-04 16:13, pirms 3 nedēļām
Cerams, ka būs arī tiesu darbi no komandas puses.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-04 16:39, pirms 3 nedēļām
Skarbi tiem ārstiem. Viens nepareizs lēmums, un karjera strauji uz leju..
Gandrīz vai žēl paliek.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-04 16:47, pirms 3 nedēļām
Vismaz varēsi manas spēles skatīties!

  -1 [+] [-]

, 2024-06-04 16:54, pirms 3 nedēļām
backstab rakstīja: Cerams, ka būs arī tiesu darbi no komandas puses.
ūja, ārsts pieņēma nepareizu lēmumu, diezvai tur ļaunprātīgu nolaidību var pierādīt.

     [+] [-]

, 2024-06-04 16:59, pirms 3 nedēļām
lauki...

  +5 [+] [-]

, 2024-06-04 17:02, pirms 3 nedēļām
Protams, ārsts neko sliktu apzināti nedarīja. Bet nu ir tak kkāda procedūra, pēc kā vadīties. Motokrosā jo īpaši, kur lūzumi ir teju ikdiena. Ko tad, ar lauztu mugurkaulu arī rautu kājās?

     [+] [-]

, 2024-06-04 19:21, pirms 3 nedēļām
Būba rakstīja: Protams, ārsts neko sliktu apzināti nedarīja. Bet nu ir tak kkāda procedūra, pēc kā vadīties. Motokrosā jo īpaši, kur lūzumi ir teju ikdiena. Ko tad, ar lauztu mugurkaulu arī rautu kājās?
un mēģinātu ielikt vietā

  +2 [+] [-]

, 2024-06-04 20:02, pirms 3 nedēļām
Nu tāda līmeņa mačos vajag nopietnu sporta ārstu traumatologu, ne vietējo veterinār_ambulances feldšeri-stažieri...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-04 21:02, pirms 3 nedēļām
#22924 rakstīja: Nu tāda līmeņa mačos vajag nopietnu sporta ārstu traumatologu, ne vietējo veterinār_ambulances feldšeri-stažieri...
Nu vecīt pie mums arī dežurē parastās brigādes, dažreiz pat ar studentiem.

     [+] [-]

, 2024-06-04 22:23, pirms 3 nedēļām
Paulam šoreiz nepaveicās visās iepējamās lietās. Gan smaga trauma, gan ārstu nekompetence.

     [+] [-]

, 2024-06-04 22:34, pirms 3 nedēļām
Pēc šādas traumas trases ārstam jāfiksē locītava un pēc iespējas ātrāk sportists jānogādā attiecīgā ārstniecības iestādē, nevis jāsāk laist idiotismu un mēģināt uz vietas plecu ielikt vietā. Tupaks tas ārsts, ja vispār tas bija ārsts-traumatologs. Mošk tikai zobārsts...

     [+] [-]

, 2024-06-04 22:44, pirms 3 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Nu vecīt pie mums arī dežurē parastās brigādes, dažreiz pat ar studentiem.
parastie studenti uz savu galvu veic kaut kādas operācijas uz vietas,vai ceļā uz slimnīcu???

     [+] [-]

, 2024-06-05 00:38, pirms 3 nedēļām
MOONSHINE rakstīja: Skarbi tiem ārstiem. Viens nepareizs lēmums, un karjera strauji uz leju..
Gandrīz vai žēl paliek.
tev ir žēl ''tās'' maximas celtnieki,un viņu priekšnieki,zaudēja darbu tak cilvēki,un karjera strauji uz leju! pāris nepareizi lēmumi tikai...

     [+] [-]

, 2024-06-05 11:18, pirms 3 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Nu vecīt pie mums arī dežurē parastās brigādes, dažreiz pat ar studentiem.
Protams, ka pie mums ar "ātrajiem" (un ne tikai sporta pasākumos) ir kā ir, BET es neticu, ka mūsu ātrie sāktu tēlot gudrīšus trases malā vai tribīnēs... uzreiz uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu!!! Un tikmēr sporta pasākums tiek apturēts, kamēr orgi nenodrošina citu ātro ekipāžu... Runa nav par brigādes kvalifikāciju, bet par pašdarbību: bez rentgena, analīzēm u.c. medicīniska pamatojuma uzsākt ķirurģiska rakstura manipulācijas (Pasaules čempionāta posms motokrosā nav kara stāvoklis un frontes pirmā līnija)