Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika pēc kritiena Francijā: "Ar mani viss kārtībā, esmu gatavs nākamajām cīņām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika pēc kritiena Francijā: "Ar mani viss kārtībā, esmu gatavs nākamajām cīņām"
Tomass Šileika
Foto: T.Šileikas personīgais arhīvs

Jaunais un talantīgais sportists Tomass Šileika ir ne tikai viens no spēcīgākajiem, bet arī neatlaidīgākajiem Latvijas motokrosa pārstāvjiem. Tomass daudzreiz uzrādījis lielisku sniegumu gan šeit, Latvijā, gan ārzemēs un pašlaik aizvada sezonu Eiropas čempionāta EMX125 klasē, kurā divos posmos jau kāpis uz 3. goda pjedestāla pakāpiena un kopvērtējumā ieņem augsto 5.vietu.

Taču pēdējā posmā – Francijā – saņēmām ziņu, ka jaunais talants kritis un guvis traumu, bet spītējot visam svētdien sēdies motocikla mugurā un devies trasē, izcīnot vērtīgus 13 punktus un saglabājot vietu kopvērtējumā. Tādēļ sazinājāmies ar pašu sportistu, lai noskaidrotu, kā braucējam klājas.

Trauma vēl jūtama, bet prātā jau nākamās sacīkstes

Sarunas laikā Tomass atzina, ka pirmajā braucienā piedzīvojis kritienu, tādēļ arī rezultāts ir tāds, kāds ir. Taču sportists mierina, lai gan nedaudz traumēts celis, viss esot kartībā un nekādu nopietnu problēmu neesot. Pašlaik jaunais braucējs jau domā par nākamajām sacīkstēm, kurās plāno piedalīties.

Mērķis un apņēmība ir, tagad tikai uz priekšu

Lai gan priecājamies, ka ar jauno talantu viss kārtībā, sarunā jūtams, ka sportists pats nav apmierināts ar rezultātu un darīs visu, lai sasniegtu arvien labākus rezultātus. „Runājot par svētdienu, nebija diez ko labi. Starta moments bija labs, bet taisnē bija nelielas kļūdas, pārējie dalībnieki mani piespieda un biju tikai 12., 13.vietā un spēju pakāpties vien līdz 8.vietai, kas nav labs sniegums,” atzīst Tomass. Arī runājot par vietu labāko pieciniekā, sportists atzīst, ka „Jācenšas sadzīt konkurentus un jāgūst arvien labāks rezultāts, lai kopvērtējumā pakāptos augstāk.” Skaidri redzams, ka sportistam ir mērķis uz ko tiekties un pašlaik tiek darīts viss, lai to sasniegtu.

Vēl būs iespēja sastapt Tomasu Latvijas trasēs

Lai gan Tomasa grafiks aizņemts ar ārzemju sacīkstēm, kurās, par prieku ikvienam Latvijas līdzjutējam, viņš veiksmīgi turas labāko braucēju vidū, plānots piedalīties sacīkstēs arī Latvijā. „Piedalīšos visos Latvijas čempionāta posmos, bet pārējo laiku pavadīšu ārzemēs. Pagaidām ir iecere piedalīties arī Igaunijas un Beļģijas sacīkstēs, bet galvenais tomēr ir Eiropas čempionāts un sniegums tajā,” uzsver Tomass. Jāpiebilst, ka šomēnes sportistu klātienē varēsim vērot Latvijas čempionāta Viļakas posmā. Šileika piedalījās un lieliski sevi parādīja šī seriāla Aizputes posmā, kur emx125 klasē tā arī palika nepārspēts, saviem konkurentiem liedzot jebkādas iespējas sevi apdzīt vai pat pietuvoties.

Līdzjutēji, gatavojaties!

Kā jebkuram sportistam, arī Tomasam ir svarīgi savi līdzjutēji, tādēļ, gaidot nākamās sacīkstes, ņemam vērā jaunieša sacīto: „ Aicinu, lai uz sacensībām ņem līdzi karogus un kārtīgi atbalsta, lai var just!” Šis sportists kārtīgas fanu ovācijas ir pelnījis, tādēļ turam īkšķus par Tomasu, jūtam līdzi viņa sniegumam un dodamies viņu atbalstīt arī Viļakā!

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija