Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elvijs Mucenieks: "Motivācijas man netrūkst"

Juris Grīns
Juris Grīns

Elvijs Mucenieks: "Motivācijas man netrūkst"
Foto: Valentīna Žirū sociālie tīkli

Pirms kāda laika publiskojām nelielu interviju ar Elviju Mucenieku, kurā sportists pastāstīja par saviem nākotnes plāniem. Šoreiz piedāvājam plašāku sarunu ar blakusvāģu motokrosa kantētāju.

Šīs sezonas vidū, pasaules čempionāta posmā blakusvāģiem, Beļģijā, smagu kritienu brauciena startā piedzīvoja Kristofs Santermanss un Elvijs Mucenieks. Tas pielika punktu Elvija 2016. gada sezonai, pavadot vairāk nekā sešas nedēļas gultas režīmā. Šobrīd Elvijs ir atguvis spēkus un sāk gatavoties nākamajai sezonai. Nākamās sezonas mērķis ir skaidrs – cīņa par pasaules čempionu titulu. Šoreiz kopā ar francūzi Valentīnu Žirū.

- Pagājis ilgs laiks kopš liktenīgā kritiena Beļģijā, kas pielika punktu Tavai 2016. gada sezonai. Vai vari pastāstīt kas tieši nogāja greizi?

Elvijs Mucenieks: "Manā skatījumā kritiens bija vienkārši neveiksmīgs. Starta taisnē mūs aizķēra cita blakusvāģu ekipāža un pēc kritiena atrados trases vidū, kur man pārbrauca pāri vairākas ekipāžas."

- Kādas traumas konstatēja ārsti?

E.M.: "Kritiena rezultātā tika lauztas piecas ribas un divās vietās gūža. Gūžas lūzumu dēļ nācās pavadīt divus mēnešus gultas režīmā."

- Kā pagāja Tavs atveseļošanās process?

E.M.: "Pirmos mēnešus atveseļojos Beļģijā, jo tur atrodas mans ārsts. 10. jūlijā kritu un 24. augustā atsāku staigāt, bet ar fizioterapeites Līgas Šmites palīdzību kājas sāku kustināt ātri."

- Augustā paziņoji, ka nākamajā sezonā startēsi kopā ar franču pilotu Valentīnu Žirū. Ar Valentīnu esi piedalījies pasaules čempionāta posmos arī 2015. gadā. Kādas ir sajūtas?

E.M.: "Jau iepriekš varu pateikt, ka būs ļoti grūta sezona gan fiziski, gan morāli. Tā kā es dzīvoju Beļģijā, bet viņš Francijā, būs daudz pārlidojumu un pašam nāksies braukt uz posmiem. Valentīns ir fantastisks braucējs, ļoti tehnisks."

- Vai esat nosprauduši kādus mērķus nākamajai sezonai?

E.M.: "Primārais mērķis ir pasaules čempionāta posmi, kas nākamsezon būs 14. Paralēli pasaules čempionātam startēsim arī desmit Francijas čempionāta posmos. Mērķi un ambīcijas komandai ir lielas. Noteikti uzvara Francijas čempionātā un augsta pozīcija pasaules čempionāta kopvērtējumā."

- Kā šobrīd gatavojies nākamajai sezonai?

E.M.: "Treniņus ar motociklu uzsāksim 5. martā, trenējoties Spānijas trasēs, bet marta beigās jau tiks dots starts Francijas čempionātam. Līdz pasaules čempionāta sākumam vismaz 10 treniņi tiks aizvadīti ar motociklu, kā arī pirms tam jau būsim piedalījušies trīs Francijas čempionāta posmos."

- Esi gatavs gaidāmajai sezonai?

E.M.: "Pats saprotu, ka tuvojas ļoti nopietna sezona. Grūtāk būs ar pārlidojumiem un braukāšanu, jo mūsu starpā ir 800 km. Bet kaut kas ir jāziedo, lai vinnētu. Motivācijas man netrūkst. Šogad fizisko sagatavotību palīdzēs uzlabot treneris Henrijs Vimba, ar kuru kopā plānojam visus treniņu grafikus un plānus."

- Vai treniņu procesā ir jūtamas traumas sekas vai fiziski jūties tomēr daudz spēcīgāks kā pirms tam?

E.M.: "Lai gan vēl ir jūtamas traumas sekas, par to necenšos domāt. Ir dienas, kad darbā jūtu gūžu, bet ir jāturpina doties uz priekšu. Patreiz ar katru nedēļu jūtos aizvien labāk. Grūts ceļš ejams, bet esmu apņēmies to paveikt."

- Kādas ir sajūtas - vai nākamais gads varētu būt gads, kad izdosies piepildīt savu sapni un izcīnīt pasaules čempiona titulu?

E.M.: "Sajūtas ir interesantas. Šie pēdējie divi gadi nav bijuši veiksmīgi un ir nedaudz pazudusi pārliecība, vai vēl varu būt topā."

2017. gada blakusvāģu sezona Elvijam sāksies 26. martā, startējot pirmajā Francijas čempionāta posmā. Tad arī varēsim vērtēt cik daudz ir izdarīts ziemas periodā un ko mēs varam gaidīt no šī lieliskā dueta.

Informāciju sagatavoja:
Monta Tiltiņa
"x99/Slīterāni" menedžere

     [+] [-]

, 2016-12-03 16:45, pirms 8 gadiem
TOP 3