Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioru motokrosa izlase Beļģijas dubļos izcīna augsto ceturto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas junioru motokrosa izlase Beļģijas dubļos izcīna augsto ceturto vietu
Foto: Junior MX Team Latvia

Latvijas junioru izlase motokrosā deviņu braucēju sastāvā nedēļas nogalē Beļģijā piedalījās prestižajās "Coupe de l'Avenir" sacensībās. Sarežģītos apstākļos dubļainajā trasē Latvijas komanda izcīnīja augsto ceturto vietu, bet individuāli labākais veikums bija Uldim Freibergam, kurš MX OPEN klasē sasniedza otro vietu.

Latvijas komandu MX65 klasē šogad Beļģijā pārstāvēja Toms Dankerts (AMK Bieriņi), Rainers Grasis (CAMK Latgale) un Artūrs Vinters (JV Mototeam). MX85 klasē startēja Raivo Laicāns (AMK Bieriņi), Emīls Solovjevs (MX Moduls) un Alberts Knapšis (F.F.F. Sporta klubs). Tikmēr MX OPEN klasē no mūsējiem izlasē bija iekļauti Uldis Freibergs (F.F.F. Sporta klubs), Tomass Šaicāns (Rodeo MX Racing Team) un Aleksis Araids (Rodeo MX Racing Team).

Kā no notikuma vietas ziņoja Latvijas komanda, ar šādiem laikapstākļiem un dubļu vannu nebija rēķinājies neviens. Latvijas trases ir zināmas gan karstumā, gan lietū, bet šo trasi dubļos latvieši ieraudzīja pirmo reizi. Svētdienas rīts vēl sākās cerīgi - neliels lietus, brīvie treniņi, bet jau pēc pirmā brauciena bija skaidrs, ka šis būs sarežģīti - smagi kā sportistiem, tā tehnikai, nepārtraukts lietus.

Organizatori sasauca sapulci un tika kopīgi izlemts, ka MX65 klasei sacensības svētdien nenotiks. Nebūs trešo braucienu nedz MX85, nedz MX OPEN klasei. Sportisti ar dalītām sajūtām - ja būtu zinājuši, ka rēķinās rezultātu arī pēc sestdienas, būtu centušies vairāk, bet braukt šādā trasē arī nebija iespējams.

Pēc kvalifikācijas braucieniem MX65 klasē starp 13 komandām Latvija atradās ceturtajā vietā, MX85 ieskaitē starp 14 komandām piektajā vietā, savukārt MX OPEN klasē starp 12 komandām tika ieņemta sestā vieta.

Sestdien tika aizvadīti treniņi bez laika kontroles, treniņi ar laika kontroli, sportisti iepazinās ar starta barjeras sistēmu, sapulcē sacensību organizatori pārliecinājās, ka visi zina karogu nozīmi. Īpaši tika pievērsta uzmanība dzeltenajiem karogiem, kas nozīmē, ka trasē ir sadursme, kā arī aizliegts pieņemt palīdzību no faniem, ja tie patvaļīgi izlēmuši doties palīgā.

Finālbraucienos svētdien MX85 klasē divu braucienu summā no latviešiem visaugstāk bija Alberts Knapšis, kurš izcīnīja 12. vietu. Emīls Solovjevs divas pozīcijas zemāk, bet Raivo Laicānam 20. vieta 42 sportistu konkurencē. MX OPEN klasē lieliski brauca Uldis Freibergs, izcīnot otro un ceturto vietu braucienos, bet summā starp 33 sportistiem ieņemot otro vietu. Desmitais divu braucienu summā bija Tomass Šaicāns, bet 24. pozīcijā ierindojās Aleksis Araids.

Sportistu mentori un treneri šogad bija Kārlis Sabulis, Andris Štendenbergs, Lauris Freibergs, Jānis Vinters un Fīlips Kempelis.

Lai arī esmu pagājis nedaudz nost no motokrosa, tomēr šīs sacensības joprojām atrodas atzīmētas manā kalendārā," stāsta Fīlips Kempelis. "Tik daudz pozitīvo emociju, kuras tiek iegūtas šo trīs dienu laikā ar Latvijas motokrosa jauniešiem - tās pietiek ilgam laikam. Protams, ne jau vienmēr viss rit kā plānots un kā gribētos, un arī šis gads nebija izņēmums. Bija grūtības, bija neziņa, vai vispār izdosies uz šīm sacensībām aizbraukt, tomēr beigu beigās tur bijām un cīnījāmies ar citu valstu labākajiem jauniešiem šajā sporta veidā. Šobrīd, dodoties mājās, kad priekšā sagaida 2000+ km, ir pamatīgs nogurums - nogurums no spriedzes, no līdzi jušanas, no pārdzīvojumiem, no problēmu risināšanas un, visbeidzot, no emocijām, kuras rada jaunieši, kuri patiešām atdod sevi visu šajās sacensībās, kad ir jāpārstāv savu valsti. Esmu teicis jau daudz reizes, ka šī ir neatsverama pieredze jaunajiem motokrosa braucējiem viņu tālākajās sporta gaitās un visi, kuri kaut reizi šeit ir bijuši, domāju, tam piekritīs."

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...