Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Latvijā var braukt brīvāk, bet nenovērtēt konkurentus gan nedrīkst"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Latvijā var braukt brīvāk, bet nenovērtēt konkurentus gan nedrīkst"
Daidera un Stupeļa ekipāža Aizputē
Foto: Adelīna Laipaka

Svētdien un pirmdien Aizputē norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms solo klasēm un pirmais posms blakusvāģiem, kā arī kvadricikliem. Jau vēstīts, ka spēcīgajā MX1 ieskaitē arī šoreiz uzvarēja Dāvis Ivanovs, apsteidzot pieredzes bagāto Igaunijas MXGP braucēju Tanelu Leoku. Pasaules čempionāta dalībnieki blakusvāģu sacensībās Jānis Daiders un Kaspars Stupelis pārliecinoši triumfēja un savu skatītāju priekšā pierādīja, ka ir spēcīgākā latviešu ekipāža.

"Sacensības sagaidījām nervozāki kā ierasts, dēļ laikapstākļiem nācās pārcelt sacensības no sestdienas uz pirmdienu, nu jau varam droši teikt, ka tas bija pareizs lēmums," stāsta Latvijas čempionāta Aizputes posma organizators Uldis Zaharāns. "Sestdien trase būtu tā pielijusi, ka tas jau balansētu uz drošības pieļaujamajām normām, kā arī to nebūtu iespējams sagatavot svētdienas solo motociklu sacensībām. Esmu gandarīts un saku lielu paldies par piedalīšanos tiem sportistiem, kas daudz laika pavadīja ceļā, piedaloties gan Igaunijas, gan uzreiz nākamajā dienā Latvijas sacensībās."

Par īpašu pārsteigumu balva bija parūpējusies Laura Freiberga Motokrosa skola - MX1 klases katra brauciena pirmā apļa ātrākajam veicējam balvā pienācās 100 eiro. Balvas saņēma Dāvis Ivanovs un Tanels Leoks.

MX2 klasē abos braucienos uzvara igaunim Karelam Kutsaram, otrā vieta Aigaram Leokam, trešais - Arnolds Sniķers. Spēcīgākajā kvadriciklu klasē Q PRO uzvarēja igaunis Kevins Sārs, bet otrais Kristaps Veinbergs, kamēr trešo vietu izcīnīja Prīts Jarvlo.

"Lai arī ar nepacietību tika gaidīta Paula Jonasa dalība sacensībās, šis mirklis tomēr izpalika," saka Zaharāns. "Jonass skatītājiem klātienē publiski atvainojās, ka nepiedalīsies sacensībās saaukstēšanās dēļ. Svarīgākās sacensības gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Ķegumā, kur Pauls līdz šim vēl nav uzvarējis. Šobrīd viņš ir kopvērtējuma līderis savā klasē. Visi Latvijā tur īkšķus, lai tieši tāpat būtu pēc sacensībām dzimtenē, savu līdzjutēju priekšā. Protams, atbildība milzīga."

Tikmēr blakusvāģu klases uzvarētājs Kaspars Stupelis atzīst: Mājās braucām pēc ilgas pauzes, kas vienmēr ir liels prieks. Latvijas čempionātā piedaloties nav tik liela spriedze, var braukt nedaudz brīvāk, bet nenovērtēt konkurentus gan nevar. Otrajā braucienā startā samisējās un sākām no pēdējās pozīcijas - ja Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš nekristu, tad vēl nevar zināt, kā tas viss beigās būtu. Latvijā arī ir manāma pasaules tendence, ka blakusvāģu braucēju kļūst vairāk, ja vēl sabrauktu visas Baltijas piloti, tad būtu tāpat kā Beļģijā. Šajā reizē noteikti var paslavēt Didzi Gorbenko un kantētāju Jāni Paipalu, tas trasē dara brīnumu lietas. Paldies organizatoriem, ka pārcēla sacensības. Lai gan tās, komandas, kas piesaistījušas igauņu pilotus, nebija priecīgas, šis bija labākais risinājums, lai sacensības varētu notikt."

Kā allaž, interesanti vērot klubu cīņas, kad tiek vērtēti visu komandas braucēju punkti. Latvijas Junioru čempionātā uz augstākā pakāpiena "X-Skill Racing Team", otrajā vietā "MX Ādaži", bet trešās vietas ieguvēji - Mārupes auto moto klubs "Bieriņi". Latvijas klubu čempionātā intriga bija vērojama starp "MX Ādaži" un Ventspils motoklubu "Rodeo", kas arī otrajā posmā izcīnīja pirmo vietu, savukārt godpilnā trešā vieta šīs motokrosa sezonas jaunākajai komandai "ASRT".

Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms blakusvāģiem un kvadricikliem plānots 27. maijā Gulbenē, bet solo klasēm trešais posms notiks 3. un 4. jūnijā izbraukumā Pērnavā, Igaunijā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi

     [+] [-]

, 2017-05-03 21:30, pirms 7 gadiem
Daiders ar Stupeli vienkārši lidoja pa trasi !