Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX Ādaži" komanda: "Redzējām braucēju, kurš ar sievas palīdzību tika izvests no kroga"

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Ādaži" komanda: "Redzējām braucēju, kurš ar sievas palīdzību tika izvests no kroga"
Junioru klases sacensību starts. Foto: Foto: Facebook.com/enduropaletouquetpasdecalais

Jau šodien, 3. februārī motosportists Leons Kozlovskis ceturto reizi Francijā aizvadīs "Enduropale du Touquet" sacensības. "MX Ādaži" komanda sestdien vēl nedaudz atpūtās un ziņo par notiekošo no notikuma vietas.

"Kamēr daļa mūsu komandas rītu iesāk ar vieglu krosiņu, citiem ir laiks uzrakstīt par "Enduropale" moto svētkiem, jo tieši šādi ir jāapzīmē šis notikums.

Pilsēta visu nedēļu ir pakārtota tikai un vienīgi sacensībām - ielas bloķētas, pašā pilsētas centrā ierīkots laukums motocikliem. Braucot pilsētā, nevajag brīnīties, ka ārā braucošo auto kolonnas ir lielas, jo vietējie pamet pilsētu vēl izteiktāk kā siguldiešu "zelta rudens" laikā, un pilsētu pārņem moto entuziasti. Tenisa kluba telpās notiek motociklu tehniskā kontrole, kurā, starpcitu, ir jāpievērš uzmanība daudzām niansēm - motocikla db skaitam, marķējumam uz bruņām utt. Mums šis ir aiz muguras, jo kontroli izgājām jau piektdien un nu motocikls stāv pilsētas centrā, gaidot svētdienu.

Par sadzīvi. Pilsēta gulēt iet tikai plkst. 4:00, jo 200 000 fani, komandu mehāniķi, kā arī daži sportisti ir ielās - restorāni, bāri, naktsklubi ir pārbāzti. Esam apmetušies apartamentos netālu no paša centra, tāpēc caurākā miega īpašnieki ir mazliet negulējuši.

Izejot apgaitā pa ielām, sastapām pagājušā gada uzvarētāja Potiseka komandu, kas bija okupējuši kādu bāru, redzējām retro klases braucēju, kurš vēl plkst. 22:00 nebija izkāpis no formas un ar sievas palīdzību tika izvests no kroga - jāatceras, ka šie ir francūži, kuriem patīk svinēt.

Par laikapstākļiem. Viss bez izmaiņām, laiks ir slikts, kā jau katru gadu. Gaiss "iesilis" līdz +4 grādiem, līst lietus un ir Liepājas cienīgas brāzmas. Cerība, ka svētdien spīdēs saule, bet uz to nevajag paļauties.

Dienu pavadam dažādi - Leons laiku pavada gatavojot inventāru un atpūšoties, pārējie skatās teritoriju un junioru braucienu. Par redzēto - laiks ir tik auksts, ka pat pliko potīšu piekritēji tīņi ir uzvilkuši zeķes. Vējains un auksts. Bet - tas nepārsteidz. Cilvēku skaits mazāks kā gaidāms rīt.Tāpat tas mērāms vairākos desmitos tūkstošu. Jauniešu brauciens iespaidīgs, ātrums un cīņasspars līmenī. Protams, ir braucēji, uz kuriem gribās bļaut leģendāro frāzi "kājās celies!"

Diena aizvadīta, laiks vakariņām. Vieta boksos izkarota, telts uzlikta. Kvadru brauciena laikā vietām uzspīdēja saule, kas liek cerēt - svētdien būs labs laiks. Par kvadru braucienu vienā vārdā - viļņi! Trase pēc junioriem netiek līdzināta un kvadricikli izveidoja dziļas pumpas. Secinājums - Latvijas labākajiem kvadru braucējiem šajās sacensībās būtu labas izredzes. Vienīgā gludā vieta bija pludmales taisne."

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 09:28, pirms 5 gadiem
Veiksmi

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 10:03, pirms 5 gadiem
Lai veicas, Leon, Ādaži par tevi

  +2 [+] [-]

, 2019-02-03 10:31, pirms 5 gadiem
"Enduropale" - moto kodiens?

     [+] [-]

, 2019-02-03 12:52, pirms 5 gadiem
vai ir iespejams kkur live redzet sacensibas?
varbut kods zin??