Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess: "Vinjaless izskatās ātrāks par Rosi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess: "Vinjaless izskatās ātrāks par Rosi"
Maveriks Vinjaless
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP čempions Marks Markess atzīst, ka "Yamaha" jaunpienācējs Maveriks Vinjaless testos Malaizijā pierādīja savas spējas pabraukt ātrāk par vecmeistaru Valentino Rosi, tomēr prognozē, ka sacīkstēs spēku samēri var mainīties.

Vinjaless pievienojies "Yamaha" komandai no "Suzuki" un Sepangas trasē notikušajos testos spēja pabraukt ļoti ātri un, summējot visu trīs dienu rezultātus, uzstādīja labāko apļa laiku.

"Domāju, ka viņš ir gatavs cīnīties par titulu un to iegūt," intervijā "Gazzetta dello Sport" saka Markess. "Tāpat tam gatavojas Valentino Rosi un Danijs Pedrosa. Horhem Lorenso pagaidām ir grūtības ar ātrumu, bet šīs bija viņa pirmās dienas uz "Ducati" motocikla. Šķiet, ka "Yamaha" šogad būs visgrūtāk uzveikt. Maveriks ar šo motociklu spēj pabraukt ļoti ātri un jūtas uz tā komfortabli, tomēr, kad sāksies čempionāts, viss būs citādi. Nezinu, vai tobrīd viņš būs lielākais drauds, jo Rosi ir vairāk pieredzes, un viņš ir izsalcis. Rosi parasti brauc starp līderiem katru svētdienu. Lai vai kā, ātruma ziņā Maveriks ir spēcīgs braucējs."

Vinjaless un Rosi, iespējams, aizvadīs spraigu cīņu arī savā starpā, tomēr Markess par to nav stāvā sajūsmā.

"Vai es gribu, lai viņi cīnās savā starpā? Jā un nē, jo bieži, kad centies pārspēt savu komandas biedru, tu kļūsti ātrāks nekā iepriekš," skaidro Markess. "Galu galā komandas biedrs ir tavs pirmais pretinieks."

Markess tikmēr prognozē, ka samērā grūta sezona būs Lorenso, kurš no "Yamaha" vienības pārgājis uz "Ducati". Čempions uzskata, ka Lorenso motocikls nebūs tik ātrs, lai ar to būtu iespējams cīnīties par uzvaru visās trasēs.

"Viņš būs ātrs daudzās sacīkstēs," prognozē Markess. "Horhe var uzvarēt Katarā, jo tur gan viņš, gan "Ducati" motocikli parasti bijuši ātri. Tomēr čempionātā kopumā "Yamaha" izskatās draudīgāk."

Izmantotie resursi:
Autosport