Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Daideri un Macuks triumfē sezonas pirmajā motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Daideri un Macuks triumfē sezonas pirmajā motokrosā
Brāļi Jānis un Lauris Daideri atkal startē kopā. Foto: Facebook.com/Agilijafoto

Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvā, Rokišķos aizvadītas sezonas pirmās motokrosa sacensības. Sēlijas kausa izcīņas pirmajā posmā startēja ne mazums latviešu, daudzi no kuriem arī spēja aizcīnīties līdz uzvarām. Blakusvāģu klasē atkal kopā startēja brāļi Jānis un Lauris Daideri, triumfējot abos finālbraucienos.

Lai gan kvalifikācijā 750 B/V klasē brāļi Daideri ierindojās otrajā vietā, finālsacensībās viņi abos braucienos palika nepārspēti. Otro vietu abas reizes ieņēma spēcīgie lietuvieši Mants Kišūns/Rits Kišūns, bet trešie abos braucienos bija Toms Baltušis/Tads Natka. Uzreiz aiz vadošā trijnieka, ieņemot ceturto vietu, palika Uģis Zvaigznītis un Kaspars Krievs.

Paralēli "Moto-Roki" trasē notika cīņas arī citās blakusvāģu ieskaitēs. Klasē 750 B/V ar gaisa dzesēšanu trešajā vietā ierindojās latvieši Kaspars Puriņš/Mairis Lukašovs, bet 750 B/V veterānu klasē uzvaru izcīnīja Jānis Leščiks/Andrejs Ņekazakovs.

Mūsējiem panākumi arī kvadriciklu kategorijā. Atis Breds ierindojās pirmajā vietā abos Quad klases braucienos, viņam uzvara arī summā, bet trešais posmā bija Linards Skrinda, ceturtajā vietā atstājot Reini Bicānu. Quad M klasē abos braucienos otrais finišēja Kārlis Neija, izcīnot otro vietu arī summā.

Ne bez uzvarām latvieši devās mājās arī no solo motokrosa sacīkstēm. Spēcīgajā Open klasē startēja Toms Macuks, kuram arī uzvaras abos braucienos. Savukārt otrais abas reizes un arī posma kopvērtējumā Ralfs Edgars Ozoliņš. Pirmo trijnieku šeit noslēdza mājinieks Erlands Mackonis. Open M klasē Latvijas braucējiem vēl pārliecinošāks triumfs - pirmais Toms Virpačevs, otrajā vietā Artjoms Trofimovs, bet trešais - Mārtiņš Marķitāns. Savukārt aiz "Top 3" posmā palika Aleksandrs Smirnovs un Kristers Millers, kuriem ceturtā un piektā pozīcija.

Klasē Veterāni 50+ ar godalgotu trešo vietu izcēlās Jānis Mironovs, bet Veterāni 40+ ieskaitē otro vietu izcīnīja Jānis Vinters, kamēr ceturtais bija Edijs Siliņš, bet piektais - Intars Janbergs. Solo 2T vērtējumā abos braucienos uzvarēja Gatis Zolmanis, otrais abas reizes finišēja Andris Freimanis.

Latvijas sportistiem uzvaras arī mazākajās motokrosa kategorijās. 85cm3 klasē par Sēlijas kausa pirmā posma uzvarētāju kļuva Markuss Kokins, pārspējot Raivo Laicānu un Rolandu Bogdanoviču. Ceturtajā vietā sacīkstes noslēdza Alisters Budanovs, bet piektajā Ričards Alens Gaļcins. 65cm3 klasē uzvarēja Adrians Drozds, bet trešo vietu izcīnīja Patrīcija Bērziņa.

Sēlijas kausa 1. posma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...