Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbārži: "Esam ļoti apmierināti ar savu ātrumu un rezultātu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbārži: "Esam ļoti apmierināti ar savu ātrumu un rezultātu"
Foto: Ilsa Photography

Pagājušajās Lieldienu brīvdienās, 30. un 31. martā Nīderlandē, Oldebrūkas trasē norisinājās Nīderlandes čempionāta "Dutch Masters" pirmais posms blakusvāģu motokrosā. Šajā posmā teicamu sniegumu parādīja un divu braucienu summā pirmo vietu ieguva latviešu blakusvāģu braucēji Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.

“Kvalifikacijā neizdevās uzradīt labu apļa laiku. Trasē bija daudz braucēju un katrā aplī kāds iztraucēja, palikām 16. vietā. Pirmajā braucienā starts izdevās labs, ņemot vērā to, ka bija jāsāk no pašas malas,” saka sportisti.

Pēc pirmā apļa brāļi jau bija ierindojušies sestajā vietā, kā arī viņiem ātri izdevās atrast labas trajektorijas.

“Visu brauciena laiku braucām savā tempā un finišējam otrie. Otrajā braucienā starts jau bija labāks. Pēc pirmā apļa bijām ceturtajā vietā. Pusi no brauciena cīnījāmies par pirmo vietu, pēdējos divos apļos izdevās izrauties vadība un finišējam pirmie. Kopumā esam ļoti apmierināti ar savu ātrumu un rezultātu, jo smilšu trases nav mūsu iecienītākās,” atklāj brāļi Daniels un Bruno Lielbārdis.

1.aprīlī Vācijā “Hänchen” trasē norisinājās Vācijas čempionāts blakusvāģu motokrosā, arī šajā posmā Daniels un Bruno Lielbārdis palika nepārspēti.

“Šajā trasē mēs bijām pirmo reizi. Kvalifikācijā izdevās uzstādīt ātrāko apļa laiku. Tas finālbraucienos deva labu vietu pie starta. Pirmā brauciena starts nebija tas labākais, bet jau pēc diviem apļiem tikām garām visiem konkurentiem un uzvarējām šo braucienu. Otrajā braucienā starts izdevās izcils – “paņēmām” holeshot un savā tempā nobraucām līdz finišam,” stāsta uzvarētāji.

Vācijā trase bija smilšaina un ļoti tehniska. Otrajā braucienā tā jau bija izsista, bet Lielbāržiem sanāca atrast labas trajektorijas. “Varējām izbaudīt trasi. Kopumā ar šiem diviem aizvadītajiem posmiem esam ļoti apmierināti. Tagad tikai jāturpina gatavoties pasaules čempionātam blakusvāģu motokrosā,” stāsta Daniels un Bruno Lielbārdis.

Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģiem notiks 20. un 21. aprīlī Portugālē.