Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Motokrosa jaunā paaudze gatavojas „Coupe de l'Avenir” sacensībām

Motokrosa jaunā paaudze gatavojas „Coupe de l'Avenir” sacensībām
Latvijas izlase 2014.gadā

Jau šajā nedēļas nogalē, nedēļu pēc grandiozā Nāciju čempionāta, 3.un 4.oktobrī, Beļģijā Latvijas godu aizstāvēs motokrosa jaunā paaudze, aizvadot 2015.gada „Coupe de l'Avenir” sacensības. Fīlipa Kempeļa vadībā Latvijas izlasi pārstāvēs Edvards Bidzāns, Karlis Alberts Reišulis un Roberts Lūsis MX65 klasē, Mairis Pumpurs, Ralfs Edgars Ozoliņš un Didzis Pulitovs MX85 klasē, kā arī Tomass Šileika, Kārlis Kalējs un Kārlis Sabulis MX Open klasē.

“Šogad braucam uz sacensībām ar optimāli spēcīgāko sastāvu, kāds uz doto brīdi Latvijai ir pieejams. Iespējams, ka MX85 klasē varētu būt mazliet savādāks sastāvs, taču visi sportisti ir ļoti labi noskaņoti, lai pacīnītos par labām vietām. Pagaidām grūti spriest par citu valstu komandu sastāvu, bet pieļauju, ka tas būs ļoti pienācīgs un vieglas sacīkstes mūsu braucējus noteikti nesagaida. Pluss ir tāds, ka šogad uz sacensībām dodamies jau ar daudz lielāku informācijas bagāžu, nekā pirms gada, jo tagad viss ir zināms – kāda trase, kāds ir braucienu formāts utt. Pašlaik arī zinām, ka sacensībām pieteikušās 11 komandas MX65 klasē, 11 komandas MX85 klasē un 13 komandas MX Open klasē,” pirms sacensībām atklāj izlases vadītās, pieredzējušais sportists un motokluba „Motosports RT” vadītājs - Fīlips Kempelis.
Kempelis arī atzīst, ka pašlaik gatavošanās sacensībām norit ļoti labi un pēc plāna. Ļoti iespējams, ka atsevišķas korekcijas ieviesīsies tuvojoties pasākumam, taču šobrīd komandā valda pozitīvs noskaņojums. Svarīgākais, ka šāda veida sacensības sniedz ļoti vērtīgu starptautiska mēroga pieredzi jaunajiem sportistiem.
Jāpiebilst, ka „Coupe de l'Avenir” sacīkstes, kas paredzētas jauniešiem vecumā līdz 21 gadam, šogad norisināsies jau 44.reizi. Formāta dēļ, kur katru klasi pārstāv trīs sportisti, šīs sacensības nereti tiek dēvētas arī par Nāciju čempionātu jauniešiem.