Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ noslēgsies trīs sacensību seriāli motokrosā

Šonedēļ noslēgsies trīs sacensību seriāli motokrosā
Latvijas Kauss motokrosā

Jau šajā nedēļas nogalē, 19.un 20.septembrī Pilsblīdenē tiks aizvadīts noslēdzošais Latvijas Kausa, Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta Q un B/V posms. Tas nozīmē tikai vienu – beidzot tiks noskaidroti arī šo sacensību seriālu čempioni 20015.gadā.

Sestdien trasē dosies MX Iesācēji; Q Iesācēji; Q Amatieri; Q Juniori; Q Veterāni; Q Dāmas; MX125; Dāmas; Q Pro; MX50 Rūķi; MX50; Q50 Rūķi; Q50; Q100; Q200; MX65; Bērnu b/v. Bērnu un jauniešu vidū paredzams, ka sīvas cīņas gaidāmas tieši Q200 klasē, kur lielākā “mačošanās” risinās starp Lauri Eizānu un Matīsu Palēvicu, kā arī mazajā MX50 klasē, kurā visas iespējas kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena ir Jānim Mārtiņam Reišulim. Taču Reišuļa tuvākajam sekotājam, lietuvietim Ugnius Liulys ir tikai 3 punktu deficīts, kas noteikti apgrūtina mazā Jāņa uzdevumu noturēt pārsvaru.

Latvijas Kausa ieskaitē ļoti baudāmas sacensības noteikti nodrošinās pieredzējušie sportisti prestižajā MX1 klasē, kurā šobrīd pārliecinošus vadības grožus tur Toms Macuks. Mazliet lielāka konkurence un spiediens uz līderi ir MX2 klasē, jo Vaira Aļeksējeva pārsvars pār Andi Valtu ir tikai 2 punkti un turpat netālu punktu skaita ziņā ir arī Kārlis Sabulis.

Svētdien trasē redzēsim A16+; A25+; A30+; Senioru, Veterānu; MX2; MX1; MX85; b/v un b/v Veterānu kases. Taču jāatzīst, ka Latvijas čempionāta ieskaitē pagaidām vadībā ir kaimiņvalstu sportisti. Blakusvāģu klasē pirmajā trijniekā neatrodas neviens no mājiniekiem, taču cerības uz kādu no medaļām ir šī brīža ceturtās vietas ieguvējiem – M.Rupeika/ M.Antona ekipāžai. Savukārt Q Pro klasē tuvākais sekotājs līderim Kevin Saar, ir Raivis Soote un Edgars Meņģelis, tādēļ kvadru klasē pirmā trijnieka mērķis šajā nedēļas nogalē ir skaidrs – atdot sevi visu cīņā par titulu.

Atgādinām, ka šogad aizvadīti pieci no sešiem šo sacensību seriālu posmiem – pirmais norisinājās Aizputē, otrais Gulbenē, trešais Dobelē, ceturtais Viļakā, piektais Ainažos, bet noslēdzošais posms norisināsies Pilsblīdenē. Ieeja sacensībās ir bez maksas.

Sezonas rezultāti pieejami šeit: http://www.mylaps.com/en/championships/1…