Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Baltijā - Latvijas junioru čempionāts MX spīdvejā

Pirmo reizi Baltijā - Latvijas junioru čempionāts MX spīdvejā
MX Spīdveja treniņš

Jau šo sestdien, 12.septembrī Biķernieku Kompleksajā Sporta Bāzē, Spīdveja Stadionā norisināsies Latvijā un Baltijas valstīs vēl nebijušas sacensības – Latvijas Junioru Čempionāts MX Spīdvejā. Sacensību laikā spēcīgākie pašmāju un kaimiņvalstu motosportisti kvadriciklu mugurā tiksies vienā spīdveja trasē. Taču paralēli sacensībās varēs startēt ikviens interesents – potenciālais nākotnes sportists.

Čempionāts norisināsies kvadriciklu klasēm un trasē varēs doties bērni sākot no trīs gadu vecuma. Paredzams, ka sestdien būs vērojamas ļoti aizraujošas cīņas un spēcīga konkurence, jo MX Spīdveja Latvijas čempionu tituls pavērs iespēju jauniešiem turpmāk piedalīties Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās MX Spīdvejā, kas šobrīd pazīstamas ar nosaukumu Flat Track čempionāti. Par šīm sacensībām interesi ir izrādījuši arī Igaunijas un Krievijas spēcīgākie motosportisti, kas būs liels pienesums cīņām, paaugstinot sacīkšu kvalitāti.

Čempionāts būs lieliska iespēja startēt ne tikai profesionāliem jaunajiem sportistiem, bet iemēģināt spēkus ikvienam bērnam, kura nākotnē tiek plānota vieta kādam no motosporta veidiem. „Viens no sacensību galvenajiem mērķiem ir ieinteresēt bērnus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un motosportu, tādēļ, lai piesaistītu jaunus sportistus, esam sarūpējuši 4 elektriskos kvadriciklus ar kuriem būs iespēja izbaudīt sacensību garu. Iespēja piedalīties šajās sacensībās ir jebkuram bērnam līdz 7 gadu vecumam. Katrs bērns tiks nodrošināts ar kvadriciklu un drošības ekipējumu,” stāsta sacensību organizators Edgars Vilcāns.

Atgādinām, ka MX Spīdveja seriāls tiek veidots ilgtermiņā, ar plānu kļūt par Baltijas Junioru Čempionātu, iespējams, arī par Eiropas Junioru čempionātu. Šīs sacensības ir vienas no 2016.gada Latvijas Junioru Čempionāta MX Spīdveja posmiem. Kopā šajā sacensību seriālā paredzēti 3 posmi, kuru skaits, papildinot ar kaimiņu valstīm, var augt.
Sportistiem un jaunās paaudzes līdzjutējiem ir izsludināti konkursi, kuru smalkāks apraksts atrodams minispeedfighter.lv mājas lapā un facebook.com/minispeedfighter lapā.

Papildus informācijas gadījumā interesentus aicinām sazināties ar organizatoru Edgaru Vilcānu – talr.29152315, e-pasts minispeedfighter@gmail.com