Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Rekordliels dalībnieku skaits Minivekrosa Superfinālā Cēsīs

Rekordliels dalībnieku skaits Minivekrosa Superfinālā Cēsīs
LČMX Minivelokross Cēsīs

6.septembra Minivelokrosa Superfinālā Cēsīs tika pulcēts kuplākais dalībnieku skaits visas sezonas laikā. Minivelokross ar dipdapiem Latvijas motokrosa čempionāta ietvaros tika izveidots, lai mazākie un aktīvākie bērni, kuri vēl nespēj piedalīties ar "močiem", varētu izjust sacensību garšu tehniskajos sporta veidos - pašlaik sabiedrība ļoti iecienītajos balansa velosipēdos, kuri attīsta bērna līdzsvara izjūtu.

Sacensības šogad tika aizvadītas 3 dažādās Latvijas pilsētās - Dobelē, Viļakā un Cēsīs,un jāteic, ka tieši Cēsīs dalībnieku skaits bija Minivelokrosa ietvaros bija viskuplākais, turklāt bērni trasē cīnījās divās vecuma grupās iedalot tās no 2 - 5 gadu vecumam un sadalot dalībniekus vairākos braucienos. Sacensību garšu izbaudja ne tikai mazie censoņi trasē, bet arī vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi un skatītāji, jo sacensības tiešam bija spraigas, pierādot katra bērna iemaņas, cīņassparu un neatlaidību. Šoreiz prieks bija arī par to, ka piedalījās ne tikai latviešu bērni, bet arī kaimiņvalstu sportisti. Par Superfinālam cienīgu cīņas vietu bija parūpējušies "Strider" velosipēdu pārstāvji, trasē izveidojot ne tikai līkumus, bet arī tramplīnus un dažādus šķēršļus, kuri cīņu trasē padarīja daudz interesantāku un spraigāku.

Kopumā sacensībās piedalījās 19 mazie sportisti, 5 no tiem bija vecuma līdz 3 gadiem un ātrākais šajā grupā bija Andris Štrauss, otro vietu izcīnīja Adrians Kokarēvičs, bet trešo - Oskars Marskells, īpašo motokrosa „Iksija balvu” saņēma vienīgā dāma šajā klasē - Laura Hohlačova, bet piecinieku noslēdza Erlens Bušs.

Lielākajā grupā dalībai sacensībās bija pieteikušies 14 bērni un ātrākais šoreiz bija Marsels Vasilčiks, aiz sevis atstājot Raineru Balodi un Matīsu Jansonu. Šajās sacensības uz starta stājās arī pieckārtēja pasaules čempiona blakusvāģiem - Kristera Serģa - mazais puika Raiens. Ixsija simpātiju balvu par īpašu braukšanas stilu, lēcieniem un "izfrēzētiem" līkumiem saņēma viesis no Igaunijas - Rasmus Vettik, bet par neatlaidību un cīņas sparu - Kristers Frīnbergs.

Patiess prieks un gandarījums par mazo bērnu dalību šajās sacensībās un ceram, ka šo tradīciju - Minivelokrosu Latvijas čempionāta motokrosā ietvaros - spēsim turpināt arī nākamajā sezonā
Paldies sakām mūsu atbalstītajiem - mazo dalībnieku stiprinātājiem - Pure Food saldumiem, trases sagatavotājiem "Strider" velosipēdu pārstāvjiem, kā arī Latvijas Motosporta Federācijas Motokrosa komisijai par iespēju sagatavot šādu sportisku prieku bērniem.

Foto: Jānis Pastars