Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Izmēģināju pakaļdzīšanos Verstapenam, taču ātruma nepietika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Izmēģināju pakaļdzīšanos Verstapenam, taču ātruma nepietika"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons Meksikas GP sacīkstē kādu brīdi mēģinājis dzīties pakaļ līderim Maksam Verstapenam, taču šo plānu atmetis, kad sapratis, ka nespēja pabraukt ievērojami ātrāk par "Red Bull" pilotu.

Hamiltons startēja vien no sestās pozīcijas, taču spēja finišēt otrais. Jau startā "Mercedes" pārstāvis pacēlās par vienu vietu uz augšu, jo avarēja Serhio Peress. 11. aplī britu pilots apdzina Danielu Rikjardo, bet vēlāk panāca Karlosu Saincu, kuru uzveica uz boksu stratēģijas rēķina. Pēc atkārtotā starta, kas tika nozīmēts pēc Kevina Magnusena avārijas, Hamiltons ar mīkstāka sastāva riepām apdzina arī Šarlu Leklēru.

"Lieliska diena," saka Hamiltons. "Nebiju gaidījis, ka cīnīšos ar šiem puišiem. Nedēļas nogale iesākās grūti, bet tad sacīkstes sākumā centos izvairīties no problēmām, pēc tam strādāju ar riepām un centos maksimāli progresēt. Kad sapratu, ka man pietiek ātruma, lai pārspētu Karlosu, zināju, ka labi nostrādās tas, ja boksos iebraukšu ātrāk par viņu. Līdz ar to laba stratēģija no komandas puses."

Hamiltons atzīst, ka sacīkstes apturēšana nostrādāja viņa labā: "Sarkanais karogs, iespējams, nospēlēja par labu mums, jo varējām sacīkstes atlikušo daļu braukt ar svaigākām riepām. Tomēr tad es vēl nezināju, vai ar vidējā sastāva riepām izdosies aizbraukt līdz galam. Skatījos, vai nevaru pietuvoties Maksam, bet viņš bija tālu un es varēju uzrādīt vien līdzvērtīgus apļu laikus."

Hamiltonam šis bija sestais pjedestāls sezonā, un kopvērtējumā viņš ir trešais, tagad vairs tikai 20 punktus aiz Peresa.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv