Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitantam Lavsonam neizdodas kļūt par 'Super Formula' čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitantam Lavsonam neizdodas kļūt par 'Super Formula' čempionu
Liams Lavsons. Foto: Motorsport.com

Jaunzēlandiešu pilots Liams Lavsons nedēļas nogalē aizvadīja noslēdzošās "Super Formula" čempionāta sacīkstes, kurās pretendēja uz titulu, taču ar sesto un otro vietu Suzukas trasē bija par maz, lai to izcīnītu.

Par Japānas "Super Formula" titula ieguvēju kļuva Ritomo Mijata. Viņš šogad uzvarēja divos posmos, bet noslēdzošajā dubultposmā Suzukā nedēļas nogalē sasniedza otro un trešo vietu. Lavsons, kurš vēl nesen aizvadīja vairākus posmus F1 čempionātā "AlphaTauri" komandā, pirmo sacīksti pabeidza tikai sestais, bet otrajā finišēja otrais, priekšā Mijatam.

Tieši noslēdzošajā, devītajā posmā Lavsons pirmo reizi sezonā startēja no "pole position". Savukārt uzvaras viņš izcīnīja trijos posmos. Sliktākais starts padevās pirms Suzukas sacīkstēm notikušajā posmā Motegi, kur nācās palikt 13. vietā, un, iespējams, tas lielā mērā izšķīra čempiontitula cīņas iznākumu.

Kopvērtējumā Lavsons sezonu pabeidzis astoņus punktus aiz Mijatas. Tikmēr par puspunktu mazāk guvis un trešo vietu izcīnījis Tomoki Nodžiri. Jāpiebilst, ka piekto vietu izcīnījis Rjo Hirakava, kuru "McLaren" komanda nesen nolīga par F1 attīstības programmas pilotu.

Kopvērtējums:

Ļoti baisu avāriju Suzukā piedzīvoja Ukio Sasahara un Hiroki Otsu, kuri pēc sadursmes ielidoja barjerās. Sasaharas mašīna tika pilnībā iznīcināta un piezemējās aiz barjeras. Sportistu nogādāja slimnīcā, no kuras ātri vien viņš tika izrakstīts.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv