Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Trases taisnē "Ferrari" piloti ir par sekundi ātrāki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Trases taisnē "Ferrari" piloti ir par sekundi ātrāki"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Ar ļoti pārliecinošu pārsvaru pār konkurējošajām komandām Beļģijas "Grand Prix" nedēļas nogali uzsākusi "Ferrari". Pa to laiku F1 pasaules čempionāta līderim Lūisam Hamiltonam pirmie treniņbraucieni, kas norisinājās piektdien, izvērsās visai sarežģīti, un brits uzskata, ka Sebastianam Fetelam un Šarla Leklēram šajā posmā ir daudz ātrākas mašīnas.

Hamiltons abās treniņsesijās piekāpās otram "Mercedes" pilotam Valteri Botasam, kurš neilgi pirms tam tika pie līguma uz 2020. gada sezonu.

"Pirmā treniņa sākumā bija problēmas ar gāzes pedāli un mašīnai faktiski pazuda jauda," skaidro Hamiltons. "To izdevās atrisināt, veicot dažas izmaiņas, tad atgriezos trasē, bet atkal bija cita problēma. Pirms sesijas beigām dažus apļus nobraucu, bet tie nebija gana ātri. Veicām dažas izmaiņas regulējumos un otrajā treniņā jau bija daudz labāk, bet joprojām priekšā daudz darāmā."

Sevišķi daudz "Mercedes" formulas atpaliek garajās Spā-Frankošamps trases taisnēs, kur "Ferrari" dzinēji ir pārāki.

"Taisnē pirms piektā līkuma viņi ir gandrīz par sekundi ātrāki nekā mēs," neslēpj pieckārtējais F1 čempions. "Tas ir iespaidīgi, taču mēs joprojām atrodamies cīņā, un tas ir labi. Lielākais pārsvars viņiem ir pirmajā sektorā, tad mēs spējam kaut ko atgūt otrajā, bet trešajā sektorā mūsu sniegums ir līdzvērtīgs. Viņiem ir milzīgs pārsvars taisnēs un tur neko daudz nevaram darīt, lai viņu noķertu."

Atgādinām, ka pirmajā treniņā Fetels bija ātrāks par Leklēru, bet otrajā sesijā Leklērs jau ar 0.6 sekunžu pārsvaru komandas biedru uzveica.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  +1 [+] [-]

, 2019-08-31 10:54, pirms 5 gadiem
Hamiltons laikam piemirsis, ka šāda dominance treniņos Ferrari komandai šajā sezonā neko labu nav nesusi, jo sacīkstēs kaut kas noiet greizi...

     [+] [-]

, 2019-08-31 11:47, pirms 5 gadiem
Hamis kā vienmēr čīkst, ka Ferrari daudz ātrāki.

Svēdienā GET IN THERE LUISS

     [+] [-]

, 2019-08-31 18:31, pirms 5 gadiem
Pat grūti pateikt, kas pie vainas. Abas komandas Q dabūja vienādu ātrumu -316. Tad varbūt tieši izejas uz taisnēm dod sarkaniem to bonusu?

Bet es jau tikai par to, lai sarkanie apiršas. Vairāk, lai VET apiršas. 6 posmus pēc kārtas Q aiz LEC Un šodien pie klaji ātrākas formulas 0,8 zaudēja LEC.