Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" dizaineris Ņūvijs atgriežas pie rasējumu dēļa

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" dizaineris Ņūvijs atgriežas pie rasējumu dēļa
"Red Bull" komandai jāmeklē risinājumi problēmām
Foto: SIPA/Scanpix

Pēc tam, kad "Red Bull" komandai tehnisku problēmu dēļ trīs dienu laikā F1 testos izdevies veikt nieka 14 apļus, tās galvenais dizaineris Adrians Ņūvijs ir atgriezies rūpnīcā Lielbritānijā, lai veiktu pārmaiņas jaunās sacīkšu mašīnas "RB10" konstrukcijā.

Četrkārtējais F1 čempions Sebastjans Fetels pirmo divu dienu laikā trasē veica nieka 11 apļus, bet Daniels Rikjardo ceturtdien spēja nobraukt vien 3 apļus, pirms auto atteicās darboties. Turklāt, problēma neesot tikai viena un visu vainu nevar novelt arī uz "Renault" motoriem, jo problēmas esot arī "RB10" modeļa konstrukcijā.

"Komanda uzskata, ka tās ir problēmas, kas jārisina rūpnīcā, nevis šeit," skaidro "Red Bull" pilots Rikjardo. "Tajā pašā laikā viņi dara visu, lai atrastu kādu ātru pagaidu risinājumu jau piektdienai. Redzēsim, kas no tā sanāks. Katrā ziņā, Adrians Ņūvijs jau ir devies atpakaļ pie rasējumu dēļa, jo trasē neko daudz lietas labā nevar darīt."

Tikmēr jauno "Renault" turbo motoru nepilnību dēļ pamatīgi cieš visas komandas, kas ar tiem šogad plāno startēt, arī "Toro Rosso" un "Caterham". Smags darbs pie problēmu novēršanas šobrīd notiek arī "Renault" rūpnīcā Francijā. Tomēr F1 motoru programmas boss Robs Vaits sola, ka diez vai problēmu izdosies atrisināt šonedēļ, taču sola, ka tas tiks izdarīts līdz otrajiem testiem, kas februārī notiks Bahreinā.

Neapmierināts ar līdz šim testos redzēto ir F1 boss Bernijs Eklstouns, kurš redzēto nosaucis par "pilnīgu farsu".

"Paskatieties, kas noticis šo dažu dienu laikā," viņš stāsta britu izdevumam "Daily Mail". "Es jau brīdināju, ka tā būs! FIA un komandas uzsvēra, ka grib šos jaunos dzinējus. Taču, ja viņi gribēja ko tādu, labāk varēja doties startēt Lemānā. "Mercedes" komanda visur ierodas ar 23 smagajām mašīnām. Ja viņi tik ļoti gribēja taupīt degvielu, tad bija jāsāk ar to, ka kaut kas tāds tiek izbeigts."

Eklstouns arī ir neapmierināts ar jauno turbo motoru skaņu: "Cilvēki grib skaņu! Tas ir kaut kas īpašs, kas raksturo Formulu 1. Tagad mums ir klusi motori un trasē neviens nebrauc."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +4 [+] [-]

, 2014-01-31 10:41, pirms 11 gadiem
Šoreiz gan varu piekrist vecajam onkam Eklstounam!!!

     [+] [-]

, 2014-01-31 10:51, pirms 11 gadiem
Ko tas sīkais vecais perdelis Bērnijs tur tagad muld, vaitad viņš pats nebij vaininieks šo noteikumu izmaiņām un motoru maiņai?

     [+] [-]

, 2014-01-31 11:00, pirms 11 gadiem
KaraLis rakstīja: Ko tas sīkais vecais perdelis Bērnijs tur tagad muld, vaitad viņš pats nebij vaininieks šo noteikumu izmaiņām un motoru maiņai?
vai tad bija?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-31 11:26, pirms 11 gadiem
Pa ilgiem laikiem beidzot var piekrist vecajam marazmātiķim..

     [+] [-]

, 2014-01-31 12:15, pirms 11 gadiem
Beidzot Bernijonkulis kaut ko labu pateica, ne jau trasē ir degviela jāekonomē bet gan ārpus. Šis gads būs galīgi garām, jo visu izšķirs kas tev par motoru mašīnā. Norakstāma sezona, Mercedes iegūs abus titulus, bet nākamajā ienāks Honda ar saviem supermotoriem, kuri būs attīstīti krietni labāk par jebkuru no šiem, tādēļ Mclearen vūs favorīts. Red Bull ēra ir beigusies, tikai dēļ Renault nespējas uzbūvēt motoru

     [+] [-]

, 2014-01-31 12:59, pirms 11 gadiem
Sagaidu savadaku Red Bull, kas varetu dizaina lidzinaties Mercedes un ja tad saks uzradit labus laikus, lavinas veida masinas partaps uz jauno stilu, protams kas to vares atlauties.

     [+] [-]

, 2014-01-31 13:11, pirms 11 gadiem
Zelta vārdi bernīj

     [+] [-]

, 2014-01-31 15:46, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Sagaidu savadaku Red Bull, kas varetu dizaina lidzinaties Mercedes un ja tad saks uzradit labus laikus, lavinas veida masinas partaps uz jauno stilu, protams kas to vares atlauties.
Vizuāli savādāks jau RB pēc šīm izmaiņām diži nebūs - aerodinamiskos risinājumus jau neaiztiks (nu ja ķersies klāt, tad tikai tāpēc, lai gaisa plūsmu novirzītu uz vajadzīgo vietu dzesēšanai). Šobrīd jau neviens nezin cik ātra/lēna formula ir RB rīcībā. Ja novērsīs probzas un dabūs to verķi pie dzīvības un tad izrādīsies šamiem lēns aparāts, tad arī ķersies pie aerodinamiskās paketes (t.i. skatītāja acij pamanāmākajām pārmaiņām). Tas, ka šie tur tagad zem pārsega kko ķimerēs, tas jau vizuālo nemainīs