Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Nebija iespējas izvairīties no sadursmes ar Peresu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Nebija iespējas izvairīties no sadursmes ar Peresu"
Foto: Motorsport.com

Serhio Peress atzinis, ka Meksikas GP startā pirms piedzīvotā negadījuma viņa prātā bijis tikai viens mērķis - uzvara. Šarls Leklērs, ar kuru mājinieks piedzīvoja sadursmi, tikmēr sacīja, ka viņam nebija iespējas atstāt sāncensim brīvu vietu.

Negadījums notika pirmajā līkumā, kurā no piektās pozīcijas startējušais Peress devās pa ārmalu, kamēr kvalifikācijas uzvarētājs Leklērs tika iespiests starp viņu un Maksu Verstapenu, kurš savukārt pa iekšmalu pārņēma vadību. Peresa "Red Bull" formula pēc sadursmes nedaudz tika uzmesta gaisā un tika pārāk bojāta, lai pēc iebraukšanas boksos ar to būtu iespējams sacensības turpināt.

"Bez šaubām esmu saskumis, jo šodien bija bija mana iespēja," pēc izstāšanās neslēpa Peress. "Man izdevās ļoti labs starts, un tobrīd es domāju tikai par uzvaras izcīnīšanu. Negribēju vienkārši kāpt uz pjedestāla. Uz tā biju jau divus gadus pēc kārtas. Redzēju iespēju un gāju pēc tās. Atskatoties, varu teikt, ka uzņēmos risku. Ja man tas būtu izdevies, no pirmā līkuma es izbrauktu kā līderis. Negaidīju, ka Šarls bremzēs tik vēlu, par cik viņš atradās mums pa vidu. Viņam atstatums līdz Maksam bija lielāks, tāpēc es biju tas, kurš varēja bremzēt vēlāk, jo atrados ārmalā."

Leklēra "Ferrari" arī bija ieguvusi bojājumus, taču sportists bez pitstopa veikšanas turpināja braukt otrajā pozīcijā un vēlāk finišēja trešais, zaudējot sacensību uzvarētājam Verstapenam un Luisam Hamiltonam. Viņš atzina, ka pirms sadursmes neko lietas labā darīt nav bijis iespējams.

Fanu ūjināšanas pavadīts, Leklērs pēc sacīkstes skaidroja: "Ja godīgi, man nebija kur likties. Atrados starp abām "Red Bull" mašīnām un, diemžēl, aizķēru Čeko. Tāda ir dzīve. Arī es sabojāju savu mašīnu, bet diemžēl viņam sacīkste bija beigusies. Beigās izdarījām visu, ko spējām, izejot no attiecīgās situācijas. Pēc atkārtotā starta bija grūtības ar cietā sastāva riepām, kamēr Luiss bija ļoti ātrs ar vidējo sastāvu, spējot sev panākt labu nolietošanās līmeni."

Izmanotie resursi:
www.f1.lv