Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī Meksikas "Grand Prix" gaidāms lietus, norisi apdraud vulkāna izvirdums

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Meksikas "Grand Prix" gaidāms lietus, norisi apdraud vulkāna izvirdums
Mehiko trase gatava uzņemt F1 posmu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Skarbus laikapstākļus F1 līdzjutēji varēja izbaudīt jau ASV "Grand Prix" laikā pagājušās nedēļas nogalē, tomēr arī gaidāmajā pasaules čempionāta posmā Meksikā, kas notiks šajās brīvdienās, lietus var iejaukties notikumos, īpaši kvalifikācijas dienā.

Pirmā Meksikas "Grand Prix" izcīņa pēc 23 gadu pārtraukuma F1 pilotus un komandas sagaidīja ar saulainu laiku ceturtdien, tomēr ne visa nedēļas nogale solās būt tik patīkama.

Pagājušajā nedēļā Meksiku apdraudēja viesuļvētra Patrīcija, kas atnesa spēcīgas lietavas arī uz F1 posma norises vietu Teksasā. Lietus turpināsies arī šonedēļ, un sāksies jau šodien, taču Mehiko tas nesolās būt tik spēcīgs, lai būtiski ietekmētu treniņbraucienu norisi. Sportistiem visticamāk būs iespēja patrenēties arī sausā trasē.

Sestdien mākoņu Mehiko būs vairāk un pastāv lietus iespējamība uz kvalifikāciju, kamēr sestdien visticamāk nokrišņu nebūs vai arī būs maz. Temperatūra šīs dienas turēsies +20 grādu robežās, kas Meksikas apstākļiem vērtējams kā ļoti mērens laiks.

Tikmēr vien 75 kilometrus no brāļu Rodrigesu vārdā nosauktās sacīkšu trases sācies vulkāna izvirdums. "El Popo" vulkāna izvirduma dēļ gaisā 2500 metru augstumā pacēlušies lieli pelnu mākoņi, kas tiek nesti ziemeļu virzienā, kur atrodas valsts galvaspilsēta un F1 trase. Pagaidām nav zināms, vai tas kaut kādā veidā ietekmēs "Grand Prix" nedēļas nogali.

Meksikas "Grand Prix" programma

DienaSesijaSākums (LV)
Piektdiena (30.oktobris)1.treniņš18:00
Piektdiena (30.oktobris)2.treniņš22:00
Sestdiena (31.oktobris)3.treniņš18:00
Sestdiena (31.oktobris)Kvalifikācija21:00
Svētdiena (1.novembris)Sacīkste21:00

Izmantotie resursi:
Formula 1®
F1Today.net - Formula 1 news

     [+] [-]

, 2015-10-30 13:33, pirms 9 gadiem
Karloss segs zaudējumus, galvenais lai notiek posms