Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens savainojuma dēļ varētu izlaist Beļģijas F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens savainojuma dēļ varētu izlaist Beļģijas F1 posmu
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

"Alfa Romeo" komandas pilots Kimi Raikonens ir guvis kājas muskuļa savainojumu, kā rezultātā sportistam varētu nākties izlaist šajā nedēļas nogalē Beļģijā gaidāmo "Formula 1" posmu.

Šobrīd uz Spā-Frankošamps trasi ir izsaukts "Alfa Romeo" rezerves pilots Markuss Ēriksons, kurš jebkurā brīdī ir gatavs sēsties mašīnā, lai aizvietotu Raikonenu. Ēriksonam šonedēļ ASV bija paredzēts aizvadīt "IndyCar" posmu, taču viņš to izlaidīs, lai klātienē pildītu F1 rezervista pienākumus.

Komanda apstiprinājusi, ka Raikonens kāps mašīnā un mēģinās piedalīties pirmajos treniņbraucienos, taču, ja jutīs, ka savainotā kāja ir traucēklis, viņa vietu ieņems zviedrs Ēriksons, kurš komandā startēja iepriekšējos četrus gadus, bet kopumā F1 čempionātā guvis piecu sezonu pieredzi.

"Es sastiepu muskuli," skaidro Raikonens. "Redzēsim, kā būs, tāpēc bija nepieciešams B plāns. Man šķiet, ka viss būs labi, bet nekad nevar zināt. Būtu stulbi, ja klāt nebūtu mūsu trešais pilots, jo, ja es nevarēšu braukt, tas būtu sliktākais scenārijs."

Raikonens pats ne reizi vien intervijās atklājis, ka Spā-Frankošamps trase ir viena no viņa iecienītākajām. Tāpat nevar noliegt, ka tā somu pilotam bijusi viena no veiksmīgākajām, jo uzvaras gūtas četras reizes - 2004. un 2005. gadā ar "McLaren" formulu, kā arī 2007. un 2009. gadā, startējot "Ferrari" sastāvā. Nevienā citā trasē viņš nav uzvarējis vairāk par divām reizēm.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...